«Gaismas pils» LNB ieņēmumus palielinātu 23 reizes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas ieņēmumi līdz ar «Gaismas pils» atklāšanu varētu palielināties no 35 000 latu šogad līdz  810 343 latiem 2012. gadā, ja projekts tiktu pabeigts līdz šim laikam, šodien žurnālistiem pavēstīja LNB direktors Andris Vilks.

Ieņēmumu pieaugumu nodrošinātu piedāvātie pakalpojumi - gan informatīvie, infrastruktūras, telpu iznomāšana dažādām konferencēm un izstādēm, gan ieņēmumi no autostāvvietas. LNB jaunajā ēkā atrastos krājumi un digitālie resursi, darbotos lasītāju apkalpošana uz vietas un no attāluma,  te paredzēta publiskā telpa pasākumiem.

«Gaismas pils» pirmais stāvs paredzēts kā publiskā telpa, kas ir brīvi pieejama ikvienam, arī tiem, kuri nav bibliotēkas lasītāji. Publiskajā zonā būs Latviešu grāmatniecības muzejs, bibliotēkas izstāžu zāle, kurā tiks iekārtotas tematiskās izstādes no bibliotēkas fondiem, konferenču centrs ar transformējamu lielo zāli 380 sēdvietām un nelielām konferenču zālēm. Publiskajā zonā atradīsies interneta un jaunāko laikrakstu kafejnīca, bibliotēkas suvenīru un grāmatu veikals, kādi tradicionāli tiek izveidoti visās lielās kultūras iestādēs. Publiskās zonas telpas iecerēts izveidot arī bibliotēkas ēkas augstākajos stāvos. Savukārt krātuves bibliotēkas ēkā tiks izvietotas no otrā līdz devītajam stāvam atsevišķā krātuvju blokā, kurā tiks nodrošināti atbilstoši apstākļi literatūras un cita veida drukāto materiālu uzglabāšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu