Gaļas strūdele. Konkursa recepte

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Konkurss tapis sadarbībā ar [s:32838]

Nepieciešams:
buka fileja (liellopa vai cūkas fileja)
mīļākās gaļas garšvielas
vīnogu vai spinātu lapas
kārtainā mīkla
ola
sarkanvīns (pussausais)
brūkleņu želeja (ievārījums)
apelsīns

Pagatavošana:
Gaļas fileju ierīvē ar garšvielām un liek ledusskapī marinēties (ieteicams uz nakti). Iemarinētu gaļu apcep no visām pusēm un liek dzesēties. Vīnogu lapas noblanšē un nosusina. Izrullē kārtaino mīklu, uz tās klāj vīnogu lapas un liek virsū gaļu. Ietin gaļu mīklā, liek uz plāts un pārsmērē ar olu. Cep kamēr mīkla «garšīgi» (gaiši) brūna. Apelsīnam plānās strēmelītēs noņem mizu. Katliņā reducē sarkanvīnu, pievieno apelsīna sulu, brūkleņu želeju (uz 200ml reducēta vīna apmēram 3 ēd.k.) un pieliek apelsīna miziņas, uzvāra un atdzesē.

Gaļas strūdeli sagriež šķēlītēs, pasniedz ar mērci gan siltu gan aukstu!

Lai labi garšo!!!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu