Galvanovskis nosauc U-20 izlases sastāvu Eiropas čempionātam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Sīlis, Liepājas lauvas

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Agris Galvanovskis nosaucis valstsvienības sastāvu dalībai Eiropas čempionātā, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Eiropas U-20 čempionāts no 14. līdz 24. jūlijam notiks Spānijas pilsētā Bilbao. Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Francijas, Horvātijas un Zviedrijas valstsvienībām.

«Komandas stils - maksimāli agresīva aizsardzība pa visu laukumu, izmantojot mūsu «mazo» spēlētāju labākās īpašības. Neesam lieli mākslinieki, bet puiši labi sedz, tāpēc ar neatlaidību un biežām spēlētāju maiņām centīsimies sagādāt pretiniekiem pēc iespējas lielākas problēmas un nogurdināt viņu līderus. Šie apsvērumi arī noteica sastāva izvēli, izšķiroties par desmito līdz divpadsmito spēlētāju,» portālā «basket.lv» citēts Galvanovskis.

«Uzbrukumā lielākās cerības saistām ar «garo galu». Kā stabils līderis pārbaudes spēlēs sevi pieteicis Mārtiņš Meiers, viņam palīdzēs Artjoms Butjankovs un tikko no U-19 izlases iesaistītais Edmunds Dukulis. Ņemam vērā, ka viņam uzkrājies nogurums, tāpēc pa 30 minūtēm spēlēt neliksim. Tomēr ceram, ka Edmunds palīdzēs,» atzina Galvanovskis.

«Nepieciešamības gadījumā ceturtajā pozīcijā var spēlēt arī Mareks Mejeris, kuru vairāk gribam izmantot kā «vieglo» uzbrucēju. Par viņa talantu šaubu nav. Ceram, ka to papildinās arī sportiskā nekaunība un maksimāla pašatdeve visās spēlēs. Tepat pasaules U-19 čempionātā Horvātijas komandā bija Mareka prototips - tikpat garš, kustīgs un talantīgs, bet piecreiz nekaunīgāks. Tas jāņem vērā,» teica Galvanovskis.

«Mūsu snaiperi - Uģis Pinete, Jānis Antrops, Artūrs Bricis - pārbaudes spēlēs nerādīja stabilu sniegumu, taču katrs savu reizi var izšaut. Eiropas čempionāts būs laba iespēja parādīt savu raksturu un meistarības potenciālu,» piebilda Galvanovskis.

Latvijas U-20 izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Dāvis Lejasmeiers, Mārcis Vītols, Ernijs Ansons, Armands Ošiņš, Mārtiņš Bremze, Mareks Mejeris, Artūrs Bricis, Uģis Pinete, Jānis Antrops, Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs un Edmunds Dukulis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu