Gan LU, gan RTU saņemti gandrīz 900 studēt gribētāju pieteikumi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita krone/LETA

Gan Latvijas Universitātē (LU), gan Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU) šodien līdz plkst.15 saņemti gandrīz 900 studēt gribētāju pieteikumi, liecina elektroniski vienotajā valsts un pašvaldību portālā «www.latvija.lv» pieejamā informācija.

LU apstiprināti 857 studēt gribētāju pieteikumi. Vislielāko atsaucību patlaban ar 168 pieteikumiem izpelnījusies Humanitāro zinātņu fakultāte, ar 159 pieteikumiem - Ekonomikas un vadības fakultāte un ar 145 pieteikumiem - Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte. Tāpat 87 pieteikumi saņemti studijām Sociālo zinātņu fakultātē un 62 pieteikumi - studijām Juridiskajā fakultātē.

Vispopulārākā LU Humanitāro zinātņu fakultātes programma patlaban ir angļu filoloģijas bakalaura akadēmiskā pilna laika programma ar 31 pieteikumu.

Savukārt RTU apstiprināti 825 studēt gribētāju pieteikumi. Visvairāk jeb 241 pieteikums iesniegts studijām Inženierekonomikas un vadības fakultātē, 175 pieteikumi saņemti studijām Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātē, bet 71 iesniegums saņemts studijām Būvniecības fakultātē.

Vispopulārākā RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes programma patlaban ir Muitas un nodokļu administrēšanas bakalaura profesionālā pilna laika programma. Tajā saņemti jau 42 pieteikumi.

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) jau saņēmusi 191 stutēt gribētāja pieteikumu. LLU patlaban visvairāk pieteikumu jeb 47 saņemti studijām dažādās Tehniskās fakultātes programmās.

RTU Starptautisko un sabiedrisko attiecību departamenta projektu vadītājs Krišjānis Ozols aģentūru LETA informēja, ka pirmajā dokumentu iesniegšanas dienā klātienē aktivitāte vērtējama kā maza, bet jāņem vērā, ka skolēni tikai šodien saņem savus atestātus no vidusskolām. Līdzīga situācija RTU vērojama katru gadu pirmajā dokumentu iesniegšanas pamatstudijām dienā, tādēļ aktivitāte pirmajā dienā esot tikpat augsta kā citus gadus.

Ozols arī piebilda, ka saturīgāki dati par pieprasītākajām mācību programmām būs pieejami tikai pēc pāris dienām. Arī LU Sabiedrisko attiecību departamenta pārstāve Kitija Balcare norādīja, ka augstskola informāciju par studētgribētāju aktivitāti un par populārākajām programmām apkopos tad, kad noslēgsies pieteikšanās studijām un elektronisko pieteikumu apstiprināšana klātienē.

Portālā «www.latvija.lv» pieejamā informācija liecina, ka līdz plkst.15 Banku augstskolā saņemti 29 pieteikumi, Daugavpils Universitātē - 163, Liepājas Universitātē - 113, Rēzeknes augstskolā - 68, Ventspils Augstskolā - 35 un Vidzemes Augstskolā - 63.

Savukārt Rīgas Stradiņa universitātē (RSU), kurā darbojas no iepriekš minētājām augstskolām autonoma elektroniskā uzņemšanas sistēma, elektroniskā veidā pieteikties studijām varēja jau no 11.jūnija līdz pat šodienai.

RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers aģentūru LETA informēja, ka šodien līdz dienas beigām saņemti 1004 elektroniskie pieteikumi. Populārākās programmas elektroniskajā pieteikšanā bijušas medicīna, zobārstniecība, fizioterapija, multimediju komunikācija, veselības sporta speciālists, uzturs, tiesību zinātne, starptautiskās attiecības - Eiropas studijas, farmācija un žurnālistika. Šīs arī ir pēdējo gadu pieprasītākās studiju programmas RSU.

RSU dokumentu pieņemšana klātienē sākas rīt, 11.jūlijā, kad gaidāms arī «karstākais» laiks. Pērn kopumā RSU bija saņemti teju 3500 pieteikumu uz 526 bezmaksas un 1010 maksas studiju vietām. Šogad RSU piedāvā jau 653 bezmaksas studiju vietas, no kurām 51 ir pašas RSU veidotās bezmaksas studiju vietas sociālajā zinātnēs.

LETA jau ziņoja, ka šodien augstskolās klātienē sākas reflektantu dokumentu pieņemšana studijām 2012./2013. akadēmiskajā gadā.

No šodienas līdz 17.jūlijam reflektanti varēs pieteikties studijām klātienē jebkurā no augstskolu uzņemšanas punktiem, bet tiem, kas pieteikušies elektroniski vienotajā valsts un pašvaldību portālā «www.latvija.lv» pamatstudijām 11 Latvijas augstskolās līdz 17.jūlijam jāierodas augstskolā, lai uzrādītu nepieciešamo dokumentu oriģinālus un apstiprinātu pieteikumu.

Pieteikšanās pamatstudijām Latvijas augstskolu studiju programmās 2012./2013. akadēmiskajam gadam elektroniski sākās jau 2.jūlijā un ilgs līdz 17.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu