<i>Garage48</i> pavasara sesija Valmierā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 27.-29. aprīlim Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatorā notiks starptautiskā pasākuma Garage48 pavasara sesija, kas pulcēs dalībniekus no Latvijas un citām valstīm.

Garage48 ir pasaulē arvien vairāk atpazīstams notikums, kurš uz nedēļas nogali vieno aktīvu cilvēkus, lai 48 stundu laikā kopīgi savas biznesa ieceres pārvērstu realitātē. Pasākumā tiek pulcēti cilvēki, kas pārzina projektu vadību, grafisko dizainu, aplikāciju veidošanu, programmēšanu, mārketinga trikus vai vienkārši ir aktīvi, radoši un pilni idejām, kā dzīvi padarīt patīkamāku un ērtāku. Tiek atrastas veiksmīgākās idejas, nokomplektētas komandas un 48 stundu laikā bez īpašiem papildus resursiem idejas tiek pārvērstas realitātē. Šī ir lieliska iespēja, kur pārbaudīt savas spējas, mācīties un iegūt jaunus kontaktus, nemaz nerunājot par to, ka veiksmīgas darbības rezultātā var tikt pie jauna, augoša uzņēmuma!

Šis būs pirmais Garage48 pasākums Valmierā, kas tiek organizēts ārpus Rīgas, popularizējot Garage48 darbības filosofiju „Mazāk runu un formalitāšu, vairāk – rīcības”! Pēc tādas pašas filosofijas darbojas arī Valmieras Biznesa un inovāciju inkubators un Vidzemes Augstskola, kas šoreiz ir Garage48 līdzorganizatori!

Garage48 organizators Krists Avots, taujāts par lēmumu organizēt pasākuma pavasara sesiju Valmierā, atzīst, ka šeit ir visi priekšnoteikumi veiksmīgai pasākuma norisei, jo, pirmkārt, sagaidāms, ka Vidzemes Augstskolas studenti būs aktīvi Garage48 dalībnieki, savukārt biznesa inkubatora vide un darbība ir īpaši piemērota jaunu biznesa ideju attīstīšanai un
komercializēšanai.

Garage48 mērķis ir attīstīt start-up kultūru informācijas un mobilo tehnoloģiju biznesa vidē, veicināt pasākuma dalībnieku radošo un profesionālo izaugsmi, lai 48 stundu laikā no idejas nonāktu līdz strādājošam prototipam, kā arī sniegt iespēju dalībniekiem apmainīties pieredzē ar Latvijas un citu valstu kolēģiem. Pasākuma laikā būs pieejami arī mentori, kas dalībniekiem uzdos uzvedinošus jautājumus, lai tie nonāktu pie iespējami veiksmīgākā biznesa modeļa.

Kopumā pagājušajā gadā notikuši 11 Garage48 pasākumi astoņās valstīs, tai skaitā Latvijā, Igaunijā, Ziemeļvalstīs, kā arī Āfrikā. Aizvadītajā gadā 1000 dalībnieku piedāvājuši 350 idejas, izstrādāts 131 prototips. Dalībnieki pasākumos pavadījuši kopumā 528 stundas. Par acīmredzamākajiem veiksmes stāstiem uzskatāmi divi no Garage48 izauguši uzņēmumi -
Qminder un Campalyst, kas ir atraduši investorus.

Interesenti aicināti sekot līdz Garage48 aktivitātēm Twitter un draugiem.lv lapā http:// www.draugiem.lv/garage48/

Pasākums tiek organizēts sadarbībā ar Valmieras Biznesa un inovāciju inkubatoru un Vidzemes Augstskolu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu