Gardā ātrā siera kūka ar cepumiem. Konkursa recepte

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Konkurss tapis sadarbībā ar [s:32823]

Nepieciešams:

2 paciņas svaigā siera (der Rama, der Kārums vai jebkurš cits svaigais siers)- vienu paciņu var aizvietot piemēram ar biezpiena paciņu :)

3 olas

dažas karotes cukura ( domāju, ka var arī nelikt)

50 g sviesta vai eļļa pāris ēdamkarotes

1 paciņa  «Selgas» cepumu

bundža kondensētais piens (biezais, saldais) :)

citrons

pudele vīna (tāds kā pašam/pašai garšo)

Pagatavošana:

Glāzē ielej 150 ml vīna, pagaršo vai ir labs... pagaršo vēlreiz...

Tad cepumus sasmalcina, ieber cepamajā formā, uzlej virsū izkausētu sviestu vai eļļu.... var uzbērt pāris karotes cukura- visu apmaisa :) Atkal laiks pagaršot vīnu!

Kuļamajā traukā sakuļ olas, pieliek klāt kondensēto pienu, sakuļ, pielej citrona sulu, sakuļ,, obligāti iedzer vīnu, pieliek svaigo sieru (un biezpienu ja tāds paredzēts), sakuļ, pieber arī citrona miziņas skaidas. Atkal iemalko vīnu, pielej glāzē atkal vīnu no pudeles.

Gatavo masu lej pāri cepumiem, liek uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 180 grādos kādas 40 min. es parasti sākumā cepu 180 gr, tad samazinu uz 150, karoče uz aci!!! Te laiks iztukšot atlikušo vīnu!

Var ēst siltu un aukstu :) Var klāt pasniegt blenderētu ogu mērcīti.

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu