Gardā gaļiņa. Konkursa recepte

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Konkurss notiek sadarbībā ar «[s:32797]»

Sastāvdaļas:
Medījuma gaļa (liellops). Bet var gatavot arī ar mājas cūku vai liellopu.
Sīpoli
Tomāti
Dilles
Pipari, sāls
Siers (Holandes vai Krievijas)
Majonēze
Eļļa cepšanai

Gatavošana:
Gaļu sagriež ~1.5-2 cm biezās šķēlēs un ar gaļas āmuru izklapē kā karbonādi. Pārkaisa no abām pusēm ar sāli un pipariem.

Gaļas šķēles kārto ietaukotā veidnē vienā kārtā. Jāklāj ļoti cieši, jo gaļa cepot stipri sarausies.
Virsū kārto šķēlēs sagrieztus tomātus un sīpolus- tā, lai katram gaļas gabalam tiktu vismaz pa vienai ripai no katra dārzeņa.

Visu bagātīgi pārkaisa ar sarīvētu sieru. Pārkaisa ar dillēm un pa virsu saliek majonēzes piciņas (majonēzi var arī nelikt, bet tad siers nav tik mīksts).
Cep cepeškrāsnī 200-220 grādos apmēram stundu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu