Gards un sulīgs tītara šķiņķa cepetis (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.MSDpacientiem.lv

Ieteikumi cukura diabēta slimnieka svētku galdam. Jautājumu un atbilžu portāls www.MSDpacientiem.lv un uztura speciāliste Liene Sondore cer, ka cukura diabēta pacientiem šīs Ziemassvētku galda receptes noderēs un vēl, lai Ziemassvētku galds šogad ikvienam izdodas īpaši gards, protams, ievērojot veselīgas ēšanas paradumus!

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • ~ 2 kg tītara šķiņķa
  • vesela ķiploka galviņa
  • 1 liels sīpols
  • ~ 10 smaržīgie pipari
  • «Krievu sinepes» gaļas pārsmērēšanai
  • selerijas sakne
  • drupināti melnie pipari
  • ½ čili pāksts
  • Māla podiņš vai karstumizturīgs trauks gaļas pagatavošanai
  • 1 porcijā – 698,6 kcal; Olbaltumvielas- 48,84; Tauki-55,0;Ogļhidrāti- 2,07

Pagatavošanas gaita:

  1. Gaļu noskalo un nosusina. Ķiplokus notīra - daļu no ķiploka daiviņām izspiež ķiploku spiednē. Sīpolu notīra un pārgriež uz pusēm. Selerijas saknei nogriež pāris ripas.

  2. Gaļā ar asu nazi izdara nelielus griezumus, kuros ieliek 2-3 veselas ķiploka daiviņas. Uzkaisa drupinātos piparus.

  3. Zem tītara ādas vietām iesmērē izspiestās ķiploku daiviņas. Gaļu no visām pusēm iesmērē ar sinepēm.

  4. Cepamajā podiņā liek čili, ieber smaržīgos piparus, selerijas ripas.

  5. Traukā liek gaļu. Pievieno atlikušos ķiplokus, sīpola pusītes.

  6. Pielej ~ 250 ml verdoša ūdens un uzliek vāku.

  7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C temperatūrai un liek cepties gaļu ~ 1-1,5h ( gaļas cepšanas laiks ir atkarīgs no izvēlētā trauka un cepeškrāsns). Gaļas gatavību pārbauda, iedurot tajā ar asu nazi – gaļai ir jābūt mīkstai, ar gaišu sulu. Tītara šķiņķi cepot cepeškrāsnī māla podiņā, gaļa vienmēr izcepas aromātiska un garda. Ja tāds jums nav pieejams, cepetis labi izcepsies jebkurā karstumizturīgā traukā ar vāku.

  8. Aromātiskais tītara cepetis lieliski garšos kopā ar apelsīnu sulā sautētiem skābiem kāpostiem vai viegliem svaigu dārzeņu salātiem.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu