Gasūna un Zvejnieks uzvar Latvijas organizētajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Latvijas sportisti Lelde Gasūna un Kristaps Zvejnieks sestdien uzvarēja Somijā notikušajās FIS kategorijas sacensībās kalnu slēpošanā slalomā, kuras pirmoreiz vēsturē organizēja Latvijas Slēpošanas savienība (LSS).

Dāmu konkurencē kopumā sestdien sacensībās piedalījās 31 sportiste, no kurām astoņas bija latvietes.

Gasūna bija labākā abos braucienos, summā par 2,36 sekundēm apsteidzot Janīnu Makinenu no Somijas. Uzrādītais rezultāts latvietei ļāva tikt pie 35,87 FIS kategorijas punktiem.

Jau vēstīts, ka arī piektdien Gasūna turpat notikušajās slaloma sacensībās, kas vienlaikus bija arī Latvijas čempionāts, tika pie uzvaras.

Šī bija Gasūnas septītā uzvara karjerā FIS sacensībās slalomā.

Otra labākā Latvijas pārstāve bija Agnese Āboltiņa, kura ierindojās piektajā vietā, uzvarētājai zaudējot 3,85 sekundes un saņemot 59,92 FIS punktus.

Tikmēr kungu konkurencē pie uzvaras tika Zvejnieks, kurš divu braucienu summā par 0,43 sekundēm apsteidza somu Santeri Paloniemi.

Zīmīgi, ka dienu iepriekš šie sportisti bija mainītās pozīcijās.

Par sestdien gūto uzvaru Zvejnieks saņēma 14,99 FIS punktus. Tikmēr septīto vietu izcīnīja Mārtiņš Onskulis, kurš no uzvarētāja atpalika par 2,66 sekundēm, nopelnot 32,75 FIS punktus.

Kā zināms, Zvejniekam piektdien izdevās kļūt par Latvijas čempionu slalomā.

Kopumā sacensībās piedalījās 46 kalnu slēpotāji.

Līdz ar to Kristaps Zvejnieks šosezon uzvarēja visās četrās Baltijas kausa disciplīnās, bet Lelde Gasūna bija labākā trijās no dāmu sacensībām, bet vēl vienu reizi uzvaras laurus plūca viņas jaunākā māsa Evelīna.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu