Gasūnai labākais Latvijas rezultāts kalnu slēpošanā olimpisko spēļu vēsturē (16)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna šovakar olimpiskajās spēlēs Sočos ieņēma 30. vietu slaloma sacensībās, kas ir visu laiku labākais Latvijas sieviešu kalnu slēpotāju rezultāts olimpisko spēļu vēsturē, liecina organizatoru informācija.

Otra Latvijas dalībniece Agnesa Āboltiņa sacensības beidza 37. vietā, bet par olimpisko čempioni kļuva amerikāņu jauniete Mikaela Šifrina.

Gasūna divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 57,29 sekundēm. Pirmajā braucienā viņa uzrādīja 37. rezultātu, bet otrajā viņai bija 30. labākais laiks. Āboltiņa braucienos uzrādīja attiecīgi 49. un 35. labākos rezultātus.

Šifrina, kurai martā paliks tikai 19 gadi, divu braucienu summā finišēja pēc minūtes un 44,54 sekundēm. Viņa bija līdere jau pēc pirmā brauciena, bet otrajā uzrādīja sesto labāko rezultātu, tomēr līderpozīcijas nosargāja.

Sudraba medaļu izcīnīja Marlīze Šilda no Austrijas, kura bija ātrākā otrajā braucienā, taču summā no Šifrinas atpalika par 0,53 sekundēm. Arī bronza tika Austrijai, jo trešo vietu izcīnīja Katrīna Cetele, kura no olimpiskās čempiones atpalika par 0,81 sekundi. Ceturtajā vietā palika Sočos zelta medaļu jau ieguvusī vāciete Marija Hefla-Rīša, kura pēc pirmā brauciena bija otrā, bet divkārtējā Soču olimpisko spēļu čempione Tina Maze no Slovēnijas, palika astotajā vietā, lai gan pirmajā braucienā bija trešā.

Gasūna no uzvarētājas atpalika par 12,75 sekundēm, bet Āboltiņa līderei zaudēja 22,08 sekundes. Sacensības sāka 85 kalnu slēpotājas, bet abus braucienus veikt spēja tikai 49 no viņām.

Jau ziņots, ka milzu slalomā ne Gasūnai, ne Āboltiņai abus braucienus veikt neizdevās. Gasūna izstājās pēc pirmā, bet Āboltiņa nefinišēja otrajā braucienā. Āboltiņa Sočos startēja arī supergiganta sacensībās, kur ieņēma 31. vietu, tobrīd atkārtojot visu laiku labāko Latvijas sieviešu rezultātu olimpisko spēļu vēsturē, jo 1998. gadā Nagano 31. vietu ieņēma arī Ilze Ābola milzu slalomā.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu