Gatavojam ziemai: Ķirbju džems (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Šobrīd, kad veikalu plauktos gozējas pašmāju dārzeņu un augļu raža, ir īstais laiks, lai no tiem pagatavotu krājumus ziemai. Aicinu eksperimentēt ar jaunām garšām un pagatavot ne tikai ierastus ievārījumus, kompotus vai marinējumus,» aicina Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Nepieciešams:

  • · Ķirbis - 1 kg
  • · Cukurs - 1 kg
  • · Laims - 3 gab.
  • · Ūdens - 200 ml
  • · Krustnagliņas - 1 sauja
  • · Smaržīgie pipari - 5 gab.
  • · Vaniļas cukurs - 1 ēdamk.

Pagatavošana:

1. Katlā lej ūdeni ar cukuru, pievieno krustnagliņas un smaržīgo piparu, vāri 10 minūtes.

2. Nogriez uguni un garšām ļauj savilkties vēl 15 minūtes. Izņem piparus, krustnagliņas un cukura sīrups ir gatavs.

3. Notīri ķirbi, sagriez smalkāk un liec katlā ar cukura sīrupu un pievieno laima sulu.

4. Katlam uzliec vāku un vāri līdz ķirbis ir mīksts.

5. Sablenderē to vai izspied caur sietu, pagaršo un pildi burkās.

6. Ķirbju džema burkas glabā vēsā vietā.

Aikāgaršo padoms! Tīrot ķirbi, mizas un sēklas neizmet! Pamēģini ķirbja mizas izkaltēt un samalt pulverī, tās ir ļoti vērtīgas un veselīgas! Pievieno šo pulveri pie jogurta vai putras, būs ļoti gardi un veselīgi. Sēklas izkaltē vai ēd tāpat svaigas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu