Plūmju laiks! Pamēģiniet iemarinēt plūmes, tā būs lieliska uzkoda, piedeva pie gaļas ēdieniem vai siera.
Gatavojam ziemai: Marinētas plūmes (2)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
plūmes
40g 9% etiķa
5 krustnagliņas
neliela standziņa kanēļa
5 smaržīgie pipari
70g cukura
Pagatavošana:
Šis garšvielu daudzums paredzēts 1 l burkas piepildīšanai. 0,5 l ūdens ieber cukuru, uzvāra. Plūmes liek burkā, pieliek garšvielas, ielej etiķi, pārlej karsto sīrupu. Burkas karsē 7 minūtes, aizvāko, uzglabā vēsumā.