Gatavojam ziemai: Tomātu mērce (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Šobrīd, kad veikalu plauktos gozējas pašmāju dārzeņu un augļu raža, ir īstais laiks, lai no tiem pagatavotu krājumus ziemai. Aicinu eksperimentēt ar jaunām garšām un pagatavot ne tikai ierastus ievārījumus, kompotus vai marinējumus,» aicina Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Nepieciešams:

  • Tomāti - 1 kg
  • Tomātu biezenis - 2 ēdamk.
  • Ūdens - 250 ml
  • Sviests - 20 g
  • Sīpols - 1 gab.
  • Timiāns - 1 zariņš
  • Piparmētra - 2 zariņi
  • Ķiploks - 3 daivas
  • Lauru lapa - 1 gab.
  • Cukurs - 1 ēdamk.
  • Olīveļļa - 1 ēdamk.

Pagatavošana:

1. Katlā liec sviestu un olīveļļu, pievieno timiānu, lauru lapu, smalki sagrieztu sīpolu, ķiploku un piparmētru - uzliec vāku un apmaisot karsē uz lēnas uguns 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst zeltaini.

2. Sagriez tomātus un liec katlā, pievieno arī tomātu biezeni un cukuru - vāri 5 minūtes un pielej ūdeni.

3. Palielini temperatūru un uzvāri, līdz sāk burbuļot, tad atkal samazini liesmu un uz lēnas uguns ļauj mērcei tvaikot 30 minūtes.

4. Izberz mērci caur sietu un pildi sterilās burkās.

5. Tomātu mērces burkas glabā vēsā vietā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu