Gaujā uzdarbojas zemūdens mednieki; ļaundarim izdodas aizbēgt (44)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: andrewbateman, CC BY-NC-ND 2.0

Ceturtdien dienas laikā Valsts vides dienesta (VVD) Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes inspektoram Gaujas krastā izdevies atrast zemūdens mednieku nošautus deviņus taimiņus.

Ja izdotos noķert vainīgās personas, tad tām draudētu naudas sods 4500 latu apmērā un kriminālatbildība, aģentūrai LETA stāstīja VVD Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes vecākais inspektors Andris Strautiņš.

Strautiņš šodien apsekojis Gauju, lai pārliecinātos, vai pie upes piebraucamajiem ceļiem nav manāmi kādi pārkāpēji vai pārkāpēju automašīnu atstātas pēdas.

Ap plkst.12.30, kad vides inspektors savu automašīnu bija atstājis nostāk no upes un ar kājām devās upes virzienā, viņam pretī nācis zemūdens mednieks, kurš bija tērpies atbilstošā tērpā, taču ierocis pie viņa nav bijis.

«Pretimnākošo vīrieti iepazīstināju ar sevi, uzrādīju apliecību, un vaicāju pēc viņa ieroča, un viņš laipni piekrita to parādīt. Mēs devāmies upes virzienā un viņš parādīja, kur nolicis savu ieroci, taču tad pēkšņi viņš ielēca upē un pazuda skatam. Vienīgais, ko viņš vēl paspēja krievu valodā pateikt, bija tas, ka viņš sodu negrib maksāt,» sacīja Strautiņš.

Vides inspektors pārbaudē bija devies viens, un viņš neslēpj, ka šāda sastapšanās bija negaidīta.

Pēc notikušā Strautiņš izsaucis Rīgas reģiona pārvaldes policiju, ar kuru tad apsekojuši apkārtni. Apsekošanas laikā tika atrasti deviņi nošauti taimiņi, kuru kopējais svars ir ap 20 kilogramiem. Tāpat zemē tika atrasti trīs pāri zemūdens mednieku cimdu, taču neviens zemūdens mednieks vairs netika manīts.

Pēcāk vides inspektors netālu sastapis kādu vīrieti, kurš stāstījis, ka devies uz upi, jo dzirdējis tādu kā raķetes šāvienu. Strautiņš pieļauj iespēju, ka tā varēja būt persona, kurai bija uzticēts savākt nošautās zivis.

Ar zemūdens mednieku nošautajām zivīm tagad mielosies Līgatnes dabas taku lāči, jo Līgatnes dabas taku darbinieki patlaban dodas tām pakaļ.

Kā ziņots, oktobrī ir sācies lašu un taimiņu nārsta laiks. Zivju ieguve to nārsta migrāciju laikā nodara īpašu kaitējumu un ir atzīta par barbarismu. Par to atbildību paredz Administratīvo pārkāpumu kodeksa 80.pants un Krimināllikuma 110.pants. Zaudējumu atlīdzība par vienu nelikumīgi iegūtu zivi var sasniegt 500 latus.

Komentāri (44)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu