Gauračs: Man bija piedāvājumi arī no Eiropas klubiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Edgars Gauračs, kurš pievienojies Krievijas pirmās līgas komandai Maskavas «Torpedo», varējis pārcelties arī uz Rietumeiropas valstu klubiem, sportists atklājis laikrakstam «Sport-Ekspress».

Gauračs ar «Torpedo» komandu, kas aizvadītajā sezonā ieņēma astoto vietu pirmās līgas kopvērtējumā, vienošanos noslēdzis uz divām sezonām.

«Man bija piedāvājumi arī no Eiropas klubiem, taču izvēlējos šo Maskavas vienību, jo šī ir komanda ar senu vēsturi un tradīcijām. Mans mērķis ir spēlēt Krievijas premjerlīgas čempionātā. To vēlas arī «Torpedo» komanda,» citēts Gauračs.

Gauračs nevēlējās komentēt, kā noritējusi viņa pāreja no cita Krievijas pirmās līgas kluba Krasnojarskas «Jeņisej», taču Krievijas mediji vēsta, ka «Torpedo» vadība par uzbrucēju samaksājusi 100 000 dolāru (55 900 latu).

«Par savu laiku Krasnojarskā nevaru teikt neko sliktu. Man ir palikušas tikai labas atmiņas, taču es pats vēlos sasniegt kaut ko vairāk,» piebilda uzbrucējs.

Pagājušās sezonas laikā Gauračs «Jeņisej» rindās izcēlās ar pieciem precīziem sitieniem 33 spēlēs, bet sezonu uzbrucējs noslēdza ar lielisku sniegumu Baltijas kausa izcīņā, gūstot trīs vārtus un palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt galveno trofeju.

«Protams, ka spēlēšana izlasē futbolistam paver jaunas iespējas,» izcēla Gauračs.

Pašlaik 24 gadus vecais Gauračs savu karjeru sāka Rēzeknes vienībā «Dižvanagi», bet turpinājumā vairākas sezonas pārstāvēja Itālijas komandu «Ascoli». Pēc tam viņš kopā ar Latvijas komandu «Ventspils» startēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, vēlāk uz pusgadu tika izīrēts vienam no spēcīgākajiem Rumānijas klubiem Bukarestes «Rapid», bet pirms došanās uz Krieviju viņš pārstāvēja Moldovas vienību Tiraspoles «Šeriff», kuras sastāvā arī spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.
Latvijas izlasē Gauračs aizvadījis desmit spēles, kurās guvis trīs vārtus.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu