Gavars aicina iedzīvotājus pievērsties veselīgam dzīvesveidam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Veselības ministrs Didzis Gavars aicina iedzīvotājus pievērsties fiziskām aktivitātēm, atbalstot Eiropas mobilitātes nedēļas ideju par pievēršanos veselīgākam pārvietošanās veidam - velosipēdam vai pastaigām ar kājām, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja Veselības ministrijas pārstāve Egita Pole.

«Sabiedrības veselība nav tikai jēdziens vai slimību ārstēšana, sabiedrības veselību veido arī katra cilvēka attieksme pret savu veselību un vidi, kurā dzīvojam. Tāpēc aicinu iedzīvotājus pēc iespējas vairāk veikt fiziskas aktivitātes un kustēties, kas vistiešākā veidā saistīts ar slimību profilaksi,» klāsta Gavars.

Pole atgādina, ka 2008.gadā veiktā Latvijas iedzīvotāju veselību ietekmējošo paradumu pētījuma rezultāti liecina, ka 48,9% Latvijas iedzīvotāju brīvajā laikā galvenokārt lasa vai skatās televizoru, bet vismaz pusstundu divas līdz trīs reizes nedēļā fiziskām aktivitātēm velta tikai katrs trešais Latvijas iedzīvotājs.

«Šajā Mobilitātes nedēļā atkārtoti vēlos uzsvērt, ka sabiedrības veselību ietekmē daudzu sektoru un nozaru kopīga sadarbība, kas nosaka gan veselīgu vidi un vides kvalitāti, gan drošību uz ceļiem, gan dažādu sportisko aktivitāšu pieejamību pēc iespējas tuvāk cilvēku dzīves vietai pašvaldībās,» saka Gavars.

Šā gada Eiropas mobilitātes nedēļas tēma Eiropā ir «Pārvietojies gudrāk, dzīvo labāk!», galveno uzmanību pievēršot transporta ietekmei uz cilvēka veselību un dzīves kvalitāti.

Eiropas mobilitātes nedēļas pasākumus Rīgā koordinē Rīgas domes Satiksmes departaments. Pasākumus organizē un atbalsta kopumā vairāk nekā 30 iestādes, organizācijas, biedrības un uzņēmumi.

Citviet Latvijā šogad Eiropas mobilitātes nedēļā piedalās Ķekavas novads, Dobele, Iecava, Jēkabpils, Kārsavas novads, Kocēnu novads, Kuldīga, Liepāja, Līvāni, Ogre, Olaines novads, Salaspils, Valka, Ventspils.

Eiropā 1709 pilsētas apstiprinājušas dalību šajā mobilitātei veltītajā nedēļā.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu