Ģenerālprokuratūru lūgs apturēt «Sorosa fonda Latvija» darbību (178)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vairākas konservatīvas vērtības aizstāvošas sabiedriskas organizācijas šodien vērsīsies atbildīgajās iestādēs par «Sorosa fonds Latvija» un biedrības «Papardes zieds» darbībām «Latvijas demokrātijas un pilsoniskās sabiedrības graušanā», aģentūru LETA informēja organizāciju pārstāvis Jānis Rožkalns.

Nevalstiskās organizācijas vērsīsies Ģenerālprokuratūrā, Saeimā, Tiesībsarga birojā un Garīgo lietu padomē.

Rožkalns norādīja, ka «Sorosa fonds Latvija» piešķīris līdzekļus «Papardes ziedam» - 19 999 eiro (aptuveni 13 880 latus), lai reaģētu uz kampaņu «Par Dzīvību», kuru rīkoja ģimenes un bērnus aizstāvošas organizācijas un atbalstīja daudzas sabiedrībā zināmas personas.

Kampaņas «Par Dzīvību» mērķis bija atgādināt par nedzimuša cilvēka dzīvības vērtību, katastrofāli milzīgo abortu skaitu Latvijā, kā arī veicināt valsts atbalstu krīzes grūtniecībā nonākušām personām. Nedzimušo bērnu skulptūriņas Vecrīgā bija viena no kampaņas «Par Dzīvību» aktivitātēm, un tās negaidīti kļuvušas par atzītu mākslas objektu un pat par spontānu abortos bojā gājušo bērnu piemiņas vietu, skaidroja Rožkalns.

«Uzskatām, ka Džordžs Soross un viņu atbalstošās aģent-organizācijas Latvijā pauž klaju necieņu pret sabiedrību un tās pamatvērtībām (augstāko no vērtībām - cilvēka dzīvību), jo notiek tieša vēršanās pret konkrētu sabiedrisko organizāciju darbību. Vēlamies atgādināt, ka ikvienas valsts pilsoņiem pašiem ir tiesības izlemt valstij svarīgus sensitīvus jautājumus - tautas pamatvērtības, abortu regulējums, laulības un ģimenes institūtu saturs un tamlīdzīgi -, un nekādā gadījumā nav pieļaujama vēršanās pret valsts atzītām vietējām organizācijām, īpaši jau no ārvalstu pilsoņu puses,» uzskata neapmierinātās organizācijas.

Prasībā arī norādīts, ka Džordžs Soross savu finanšu mahināciju dēļ ir persona «non grata» vairākās Eiropas Savienības valstīs, un arī Latvijai šobrīd esot nopietns pamats atzīt šo konservatīvo vērtību grāvēju par nevēlamu personu.

Kā apgalvoja Rožkalns, tad parakstījušās ir vairāk nekā 50 organizācijas, tostarp Krīzes grūtniecības centrs, Jāņa Čakstes demokrātijas un ilgtspējīgas attīstības biedrība, «Asociācija Ģimene», «Kraukļa fonds», Latvijas kristīgo skolotāju asociācija.

Komentāri (178)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu