Gerhards: valsts uzņēmumiem nav jāsponsorē privātie sporta klubi

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Satiksmes ministrs Kaspars Gerhards uzskata, ka valsts uzņēmumiem nav jāsponsorē privātie sporta klubi, aģentūrai BNS atzina Gerhards.

«Es neuzskatu, ka valsts uzņēmumiem būtu jāsponsorē konkrēti privāti klubi. Protams, jāatbalsta sports, jauniešu sports, federācijas. Šādā virzienā, protams, valsts uzņēmumi var iet un izskatīt šādus jautājumus, ja vēršas attiecīgās federācijas, bet, ja ir jautājums par atsevišķu klubu sponsorēšanu, tas diez vai ir aktuāls,» teica Gerhards.

Viņš uzsvēra, ka Latvijas dzelzceļa kompānija «Latvijas dzelzceļš» (LDz), kas piešķīrusi līdzekļus hokeja kluba «Dinamo» atbalstīšanai, meklē sev klientus un partnerus arī ārpus Latvijas un Kontinentālā hokeja līga, kurā spēlē «Dinamo», atbilst LDz klientu auditorijai - 60% LDz kravu ir no Krievijas, 40% no Baltkrievijas un Kazahstānas.

«LDz veic ļoti nopietnu reklamēšanas kampaņu, gan padome, gan akcionāri šo darbību ir uzraudzījuši. Es pašreiz neredzu nekādas problēmas, kas attiektos uz līdzšinējo darbību. Protams, tas, ka es uzskatu, ka nākotnē nevajadzētu turpināt šādu praksi un nebūtu jāatbalsta konkrēti privāti klubi, ir skaidrs, tajā pašā laikā šis valsts uzņēmums ir atbalstījis sportu Latvijā un acīmredzot atbalstīs arī turpmāk,» sacīja ministrs.

Gerhards piebilda, ka jautājums par LDz atbalsta sniegšanu hokeja klubam «Dinamo» ir risināts iepriekšējā ministra (Aināra Šlesera) laikā.

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka LDz ir kļuvis par vienu no Rīgas «Dinamo» sponsoriem. Summa, kādu dzelzceļa kompānija atvēlējusi hokeja klubam, netiek nosaukta.

«Latvijas dzelzceļš» pieder valstij. Tā koncerns nodarbojas ar kravu pārvadājumiem pa dzelzceļu un uztur infrastruktūru. LDz koncernu veido uzņēmumi «LDz infrastruktūra», «LDz Cargo», «LDz ritošā sastāva serviss» un «LDz apsardze».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu