Ģimene, kurā nogalināja astoņgadīgo dēlu, Rīgā ieradās pirms 3 gadiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Vecākiem, kuri vakar [s:42000], šodien atņemtas bērnu aprūpes tiesības, aģentūru LETA informēja Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Inese Ērgle.

Viņa informēja, ka ģimene Rīgā ieradusies 2009.gadā un kopš tā laika ir Rīgas Sociālā dienesta klienti. Par ģimeni zinājusi arī Rīgas bāriņtiesa. 2009.gadā Rīgas bāriņtiesa mātei atjaunojusi aprūpes tiesības, kas viņai bija noņemtas citā pašvaldībā. Kopš 2009.gada bāriņtiesai neesot bijusi cita sadarbība. Kā daudzbērnu ģimene tā regulāri saņēmusi Sociālā dienesta finansiālu palīdzību, atbalstu bērnu medicīnas aprūpes un audzināšanas jautājumos.

«Mēs no Sociāla dienesta šajos gados nesaņēmām informāciju par kādām problēmām, kuru dēļ vecākiem atkal vajadzētu lemt par aprūpes tiesību atņemšanu. Pašlaik māte ir laulāta ar divu jaunāko bērnu tēvu, bet četriem vecākajiem bērniem ir citi tēvi,» stāstīja Ērgle.

Vakar jaunākais bērns, kuram nav vēl divi, gadi ir ievietots bērnu aprūpes centrā, bet četri vecākie bērni ir ievietoti visi vienā krīzes centrā.

Ērgle stāstīja, ka pēc 15 dienām bāriņtiesai ir jālemj par aprūpes tiesībām, taču šajā gadījumā, kad vecāki ir apcietināti, to, visticamāk, nevarēs izdarīt. Bāriņtiesa izvērtēs situāciju par bērnu veselības stāvokli, psihologa palīdzību, kā arī meklēs audžuģimeni, kura varētu uzņemties rūpes par visiem pieciem bērniem.

Ērgle nevarēja sniegt informāciju par to vai no vecāku vardarbības ir cietuši arī pārējie pieci bērni, jo bāriņtiesa bērnu izņemšanas brīdī no ģimenes neesot bijusi klāt un plašāku informāciju par šo noziegumu šodien sniegs Valsts policija.

Kā ziņots, trešdienas vakarā pēc plkst.20 mediķi saņēmuši izsaukumu uz kādu pilsētas centra dzīvoklī, kur viņiem nācies secināt, ka 2004.gadā dzimušais zēns, uz kura ķermeņa bijuši redzami miesas bojājumi, jau ir miris.

Policisti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies bērna nāve, aizturēja abus vecākus - 1979.gadā dzimušu sievieti un 1973.gadā dzimušu vīrieti, kuri jau iepriekš ir tiesāti par citiem noziegumiem.

Par bērna nāvi policijā sākts kriminālprocess.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu