Ģimenes ar bērniem aicina uz nodarbību «Gadskārtu stāsti»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ciklā «Muzejs ģimenei» 12. aprīlī LNVM nodaļā «Dauderi» notiks izglītojoša un izklaidējoša nodarbība bērniem un viņu vecākiem «Gadskārtu stāsti». Sākums plkst. 12.00, aptuvenais norises laiks – līdz plkst. 14.00.

Tuvojoties Lieldienām, runāsim par pavasara saulgriežu laiku, ar to saistītām tradīcijām un lauku darbiem. Apmeklētāji varēs apskatīt no muzeja plašā krājuma atlasītus priekšmetus, kas vēsta par latviešu dzīvesveidu senākos laikos: koka traukus, skalu turētājus, lukturus un sveču traukus, piestas, pītus grozus u.c. Mazie un lielie arī uzzinās, pēc kādām zīmēm dabā mūsu senči spēja noteikt gaidāmos laika apstākļus pavasarī, vasarā un pat rudenī. Tiks rīkota mīklu minēšana.

Nodarbības dalībniekus aicinām apģērbties atbilstoši laika apstākļiem, jo tās noslēgums risināsies brīvā dabā «Dauderu» plašajā parkā – ar uzdevumu kartes palīdzību bērniem tajā būs jāatrod Lielās dienas pārsteigumi.

Vecāki aicināti fotogrāfēt un filmēt!

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs reizi mēnesī rīko nodarbības ģimenēm ar bērniem, aicinot laiku pavadīt kultūrvēsturiskā vidē un izzinot kultūras vērtības.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmsskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi).

Maksa par līdzdalību cikla «Muzejs ģimenei» pasākumā 3,56 EUR neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.

Jābrauc ar 5. vai 9. tramvaju līdz pieturai «Aldaris» vai ar 267. maršruta taksometru līdz galapunktam. Ir autostāvvieta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu