Ģimenes ārsti iebilst pret strādāšanu sestdienās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija iebilst pret grozījumiem Ministru kabineta noteikumos par veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtību, kuros noteikts, ka primārās veselības aprūpes speciālistiem noteikts vismaz reizi mēnesī strādāt sestdienās.

Asociācijas prezidente Sarmīte Veide portālu «Apollo» informēja, ka ģimenes ārstiem ir radušies jautājumi, kā izpildīt pieņemtos grozījumus, nenonākot pretrunā ar darba likumdošanu valstī.

«Lai ievērotu visus likumdošanas aktus, ģimenes ārstiem vienu sestdienu mēnesī būtu jāorganizē atvērto durvju pieņemšanu. Tas varētu nozīmēt to, ka ģimenes ārsts konsultē pacientu pie atvērtām durvīm, lai vienlaicīgi varētu ielaist nākamos pacientus, kā arī atbild uz telefona zvaniem un izsniedz nepieciešamās izziņas un receptes,» vaicā Veide, piebilstot, ka nezina, kurš pacients vēlētos šādu konsultāciju sestdienā.

Tāpēc asociācija aicinājusi Veselības ministriju vēlreiz izskatīt šos grozījumus un padarīt tos atbilstošus reālajiem darba apstākļiem primārajā veselības aprūpē.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu