Ģimenes drāmas dēļ grūtniece no Latvijas nonāk cietumā Lielbritānijā (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: adambowie, CC BY-NC-SA 2.0

Lielbritānijā par dzīvesbiedra saduršanu konflikta laikā notiesāta Latvijas valstspiederīgā, kura pašlaik ir mātes cerībās, vēsta «Kent Online».

29 gadus vecā Jeļena Gurčenko aizturēta šā gada 13.jūnijā Ešfordā par dzīvesbiedra Ērika Urtanda saduršanu vēderā ģimenes konflikta laikā.

Pāris iepriekšējā vakarā sastrīdējies, un Gurčenko kopā ar draudzeni, kas dzīvo tajā pašā mājoklī, devusies izklaidēties, atgriežoties mājā agrā rīta stundā.

Naktī nesaskaņas turpinājušās, un konflikta karstumā Gurčenko dzīvesbiedru sadūrusi vēderā.

Pēc apsūdzētās sacītā, viņa Urtandu sadūrusi aizstāvoties. Pats upuris tiesā atzina, ka mēdzis dzīvesbiedri iekaustīt.

«Viņš bija ļoti dusmīgs un sāka kliegt uz mani un lamāties. Viņš mani pagrūda. Man kabatā bija nazis. Es to nēsāju līdzi, jo es pazīstu Ēriku un viņš mani biedē,» tiesā liecināja Gurčenko.

«Viņš pret mani novicināja dūri. Viņš nāca man klāt. Es izvilku no kabatas nazi. Viņš nejauši uzdūrās nazim,» stāstīja apsūdzētā.

Pēc tam Gurčenko aizbēgusi no mājām un izmetusi nazi. Viņa sacīja, ka neatceras, kur pametusi nazi, un tas nav atrasts.

Pēc aresta sieviete atklājusi, ka viņa gaida mazuli, kura tēvs ir Urtands.

Prokuratūra uzstāja, ka Gurčenko apzināti sadūrusi dzīvesbiedru ar mērķi viņam nodarīt nopietnus miesas bojājumus.

«Ir skaidrs, ka ievainojumi nodarīti konfliktā, ko saasināja uzdzīve ārpus mājas un iedzeršana. Ja viņa būtu nobijusies, tad viņa būtu aizbēgusi no mājām konflikta sākumā,» norādīja prokuratūra.

Maitstounas zvērināto tiesa atzina Gurčenko par vainīgu miesas bojājumu nodarīšanā bez iepriekšēja nodoma.

Tiesnesis Filips Steitmans, pasludinot spriedumu, ņēma vērā Gurčenko grūtniecības stāvokli un piesprieda sievietei 12 mēnešu cietumsodu. Daļu soda Gurčenko jau izcietusi pirmstiesas izmeklēšanas laikā, līdz ar to aptuveni pēc mēneša viņa tiks atbrīvota no ieslodzījuma.

«Jūsu nedzimušais bērns ir pelnījis aizsardzību. Neviens tiesnesis nevēlas pieredzēt, ka kāds bērns šajā pasaulē nāk cietumā,» sacīja Steitmans.

Tiesnesis norādīja, ka Urtands atzinis, ka savu dzīvesbiedri mēdzot iekaustīt.

«Sūdzības uzturētājs atzīst, ka viņš [Gurčenko] ir sitis. Vīrietim sist sievieti stāvoklī ir ārkārtīgi neglīta rīcība,» sacīja tiesnesis.

Steitmans arī uzsvēra, ka uzbrukumi ar nazi nav ignorējami.

«Uzbrukumi ar nazi ir šausminoši, un to sekas var būt ļoti postošas. Jums ir nopietni jāpārdomā, kā jūs rīkosieties kā māte, bet tiesai nav pienākums jums lasīt lekciju,» sacīja tiesnesis.

Kā tiesā sacīja apsūdzētās advokāts, Gurčenko Lielbritānijā ieradās 2011.gadā, taču viņa nonākusi kāda pakistāniešu vīriešu grupējuma rokās, kas viņai atņēmuši pasi un mēģinājuši piespiedu kārtā apprecināt.

No piespiedu laulībām sievieti izglābusi britu policija, kas aizturējusi pakistāniešus. Pēc tam Gurčenko pārcēlusies uz Folkstounu, taču viņai nav bijuši iztikas līdzekļi, tāpēc viņa dzīvojusi uz ielas.

Nespējot atrast citu darbu, Gurčenko sākusi nodarboties ar prostitūciju, taču kopš iepazīšanās ar Urtandu viņa pārstājusi sevi pārdot.

Kā sacīja advokāts, pēc atbrīvošanās no ieslodzījuma Gurčenko plāno doties uz Gilingemu, kur viņa dzīvos pie draugiem.

Tiesnesis atzina, ka Gurčenko tālākie dzīves plāni viņu nepārliecina, jautājot, kāpēc viņa vēlas palikt Lielbritānijā.

Advokāts sacīja, ka sieviete, kas pēc izglītības ir šuvēja, Lielbritānijā ieradās labākas dzīves meklējumos. Uz ko tiesnesis piezīmēja: «Diemžēl neizskatās, ka viņa to būtu panākusi.»

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu