Girgensonam 1+1 un uzvara pēcspēles metienos (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Amerikas hokeja līgas (AHL) regulārā čempionāta spēlē svētdien izcēlās latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, bet viņa pārstāvētā Ročesteras «Americans» komanda izbraukumā ar 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja Olbani «Devils» vienību.

Ar rezultatīvu piespēli Girgensons piedalījās savas komandas pirmajos gūtajos vārtos, kad trešās trešdaļas vidū vairākumā «Americans» panāca 1:2, bet četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām uzbrucējs mazākumā izlīdzināja rezultātu.

Mača gaitā uzbrucējs veica piecus metienus pa vārtiem, bet viņa lietderības koeficients bija pozitīvs +1.

Pēcspēles metienu sērijā «Americans» komanda bija pārāka ar 3:0, bet Girgensons tika atzīts par mača otro zvaigzni.

Latvietim šī bija trešā spēle trīs dienu laikā.

Šīs sezonas 55 AHL spēlēs Girgensons guvis piecus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients ir negatīvs -2.

Citā spēlē laukumā nedevās latviešu uzbrucējs Kristiāns Pelšs, kura pārstāvētā Oklahomsitijas «Barons» komanda ar 5:2 (0:0, 1:2, 4:0) savā laukumā uzvarēja Čikāgas «Wolves» hokejistus.

Piektdien Pelšs atgriezās laukumā pēc pusotru mēnesi ilgas potītes traumas ārstēšanas, tomēr sestdienas un svētdienas mačos viņš atkal nebija savas vienības pieteikumā.

Pelšs šosezon piedalījies vien 18 AHL spēlēs, izceļoties ar vieniem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kā arī pozitīvu lietderības koeficientu +5.

AHL Rietumu konferences kopvērtējumā «Americans» ar 82 punktiem 70 spēlēs ieņem sesto vietu, bet «Barons» ar 80 punktiem 69 mačos atrodas septītajā pozīcijā, kas sezonas izskaņā abiem klubiem ļautu piedalīties izslēgšanas spēlēs.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu