Girgensonam 1+2 «Sabres» jauno spēlētāju mačā (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: M.Lācis/Apollo

Jaunais latviešu hokeja talants Zemgus Girgensons jauno hokejistu mačā starp Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandām Bufalo «Sabres» un Karolīnas «Hurricanes» izcēlies ar vienu vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm.

Savas vienības labā Girgensons guva ceturtos vārtus, palīdzot sevis pārstāvētajai vienībai uzvarēt ar 7:4. Zīmīgi, ka šajā mačā Girgensons bija nozīmēts par kapteiņa palīgu, bet latvietis spēlēja pirmajā maiņā kopā ar zviedru Johanu Larsonu un somu Žoelu Armiu.

«Sabres» jauno spēlētāju treneris Čads Kesidijs komandas mājaslapā atklājis, ka Girgensons kopā ar Larsonu noteikti vēlējušies būt rezultatīvāki, taču abi hokejisti esot kontrolējuši spēli abās laukuma pusēs. «Kad nokļūstam problēmās, šie abi puiši ir tie, kas, izejot laukumā, spēs visu sakārtot.»

Pirms tam Girgensons izpelnījās atzinīgus vārdus arī no Bufalo kluba jauniešu apskatnieka.

Jau ziņots, ka latviešu uzbrucēju iepriekšējā gada NHL draftā «Sabres» izvēlējās ar augsto 14. numuru.

Pagājušo sezonu hokejists aizvadīja Amerikas hokeja līgas (AHL) klubā Ročesteras «Americans». Regulārajā sezonā 61 AHL spēlē Girgensons guva sešus vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles, bet viņa lietderības koeficients bija negatīvs -7. Latvietis tika atzīts par visvairāk progresējušo «Americans» spēlētāju.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu