Girgensons Sočos spēlēs jaunas tehnoloģijas aizsargzeķēs (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vairāki Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji, kuru vidū būs arī latvietis Zemgus Girgensons, gaidāmajās Soču Ziemas olimpiskajās spēlēs laukumā dosies jaunas un modernas tehnoloģijas aizsargzeķēs, vēsta Ziemeļamerikas mediji.

Pēdējo pāris sezonu laikā centienos pasargāt NHL hokejistu apakšstilbus no iespējas sagriezties ar pretinieku slidu vai gūt kādu citu līdzīga rakstura savainojumu attīstītas jaunas aizsargzeķu veidošanas tehnoloģijas, to sastāvā izmantojot kevlaru un varu.

Tiek plaši uzskatīts, ka jaunās tehnoloģijas aizsargzeķes teju pilnībā pasargā hokejistus no iespējas sagriezt kājas ar slidu. Sliktākajā gadījumā iespējams iedzīvoties vien nelielā nobrāzumā, taču ne grieztā brūcē.

NHL hokejistu vidū tās sākušas iegūt popularitāti, lai arī pieredzējušākie spēlētāji nelabprāt atsakās no jau ierastiem ekipējuma elementiem. Girgensona pārstāvētās Bufalo «Sabres» komandas galvenais treneris Teds Nolans, kurš vada arī Latvijas izlasi, uzsvēris, ka agrāk NHL hokejisti nemaz nav lietojuši aizsargzeķes kā tādas.

«Pārgriezt zeķes pušu ir iespējams vien ar lielu spiedienu. Tās ir kā bruņas,» Girgensona teikto citē portāls «wncn.com». «Izmantot šīs zeķes ir prātīga doma. Tas ir viens no veidiem, kā izvairīties no nevajadzīgām traumām.»

Pats Girgensons šāda veida aizsargzeķes izmanto kopš 2012. gada, kad viņš uzsāka spēlēt Amerikas hokeja līgā (AHL).

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu