Girgensons: Var gadīties, ka oktobrī jau būšu NHL

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Par latviešu hokeja talantu Zemgu Girgensonu pirms gaidāmā NHL jauno spēlētāju izvēles drafta vislielāko interesi izrādot Čikāgas «Blackhawks» komanda, hokejists šorīt izteicās intervijā LTV raidījumam «Labrīt, Latvija!».

22. un 23. jūnijā notiks šī gada NHL drafts, Girgensonam, visticamāk, kļūstot par pirmo latvieti, kurš izvēlēts tā pirmajā kārtā.

««Blackhawks» ar mani visvairāk runā un viņi ļoti grib mani dabūt,» stāstīja Girgensons. «Tomēr viņiem ir tikai 18. izvēle un nav zināms vai es nokritīšu tik zemu. Pats vairs neko nevaru ietekmēt.»

Girgensons atzina, ka pirms drafta viņš ir nobijies un satraukts, bet kopumā priecīgs.

Līdz šim tika uzskatīts, ka hokejists nākamajā gadā noteikti dosies uz Vermontas universitāti, kas spēlē Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) pirmajā divīzijā. Tomēr tagad Girgensons atzina, ka pastāv iespēja, ka viņš jau rudenī būs NHL.

«Universitātē spēlēšu tad, ja NHL komanda man uzreiz nepiedāvās līgumu,» teica Girgensons. «Manas karjeras turpinājums būs redzams pēc jaunās komandas iespējām, bet var gadīties arī, ka oktobrī jau būšu NHL.»

Kā ziņots, šīs sezonas beigas Girgensons izlaida lauzta žokļa dēļ. Tāpat viņam šosezon bija arī vairākas citas traumas. «Traumas gūšana motivē divreiz vairāk pēc tās atgūties un censties atkal pierādīt sevi.»

Tāpat hokejists pastāstīja, ka viņam galvenais ir palīdzēt komandas biedriem gūt vārtus nevis pašam iemest, bet par savu hokeja elku viņš uzskata Riku Nešu.

«Mana tehnika nekad nav bijusi labākā, tomēr es to noveļu uz to, ka svarīgākais ir strādāt. Tāpat man parasti svarīgākais ir domāt par piespēli nevis mest vārtus,» teica Girgensons. «Pats vēlētos Rika Neša īpašības. Man patīk viņa spēles stils un spēka izmantošana.»

Šosezon Girgensons spēlēja Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) komandā Dubjūkas «Fighting Saints». Regulārajā čempionātā Girgensons 49 spēlēs guva 24 vārtus un atdeva 31 rezultatīvu piespēli, kļūstot par savas komandas rezultatīvāko hokejistu. Bet «Fighting Saints» komanda nespēja pārvarēt USHL izslēgšanas turnīra Austrumu konferences pusfinālu.

Tikmēr Čikāgas «Blackhawks» nupat aizvadītajā NHL sezonā ieņēma sesto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, bet Stenlija kausā izstājās pirmajā kārtā, ar 2-4 piekāpjoties Fīniksas «Coyotes».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu