Glābējus pārsteidz pārgalvība: uz Daugavas ledus nosēžas lidmašīna (159)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien ugunsdzēsēju-glābēju acu priekšā Daugavas ledū ielūzis cilvēks, bet vēl viens cilvēks mirkli iepriekš saviem spēkiem izglābies. Kamēr glābēji palīdzēja cietušajiem, uz Daugavas ledus nosēdusies neliela lidmašīna.

Ceturtdien ap plkst.13 glābēji saņēma informāciju, ka Rīgā, Kvadrāta ielas galā, uz Daugavas ledū ielūzusi sieviete. Kad glābēji ieradās notikuma vietā, apkārt esošie cilvēki informēja, ka sieviete pati saviem spēkiem tikusi atpakaļ uz ledus un aizgājusi. Glābēji aicināja sievieti apstāties un atrādīties mediķiem, taču viņa nereaģēja un turpināja ceļu pa Daugavu.

Pēc neilga brīža glābēju acu priekšā līdz jostas vietai ledū ielūza vēl viens cilvēks, kurš tika izglābts. Izglābtais cilvēks nav atbildējis uz aicinājumu vērsties pēc mediķu palīdzības un turpināja ceļu.

Neilgi pēc vīrieša izglābšanas uz Daugavas ledus nosēdās divvietīga lidmašīna. Ugunsdzēsēji veica pārrunas ar lidmašīnas pilotu par šāda soļa bīstamību. Pēc tam lidmašīna atkal pacēlās gaisā un aizlidoja.

Glābēji norāda, ka «cilvēku pārdrošībai nav robežu». Ugunsdzēsēji kopumā uz Daugavas ledus saskaitīja apmēram 100 cilvēkus, to skaitā pamanīti arī divi skolēni. Šokējošākais bijis tas, ka lielākā daļa no šiem cilvēkiem pa ledu vienkārši pastaigājās, bet zemledus makšķernieku bija pavisam nedaudz.

Daugavas ūdenslīmeņa svārstību dēļ apmēram piecus metrus no krasta vietām ir izveidojušies ledus izskalojumi un pārrāvumi. Tāpēc, ja cilvēks vienā vietā uz ledus ir nokļuvis pa biezu ledus kārtu, tad jau pāris metrus tālāk, vēloties nokļūt krastā, viņš var nepamanīt, ka ledus šajā vietā ir ļoti plāns, pārklāts ar sniega segu, uzver speciālisti.

Veicot pārrunas par ledus bīstamību, glābējiem izdevās apmēram 60 cilvēkus aizvest līdz krastam, tomēr liela daļa no viņiem izrādīja vēlmi atgriezties uz Daugavas ledus.

Komentāri (159)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu