Glābs 2500 cilvēku dzīvības gadā (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Antijingoist, CC BY-NC-ND 2.0

Eiropas Savienība (ES) atbalstījusi ierosinājumu, lai visas jaunās automašīnas aprīkotu ar automātisko avārijas zvanu sistēmu «eCall», kas automātiski brīdinātu glābšanas dienestus par ceļu satiksmes negadījumiem.

ES deputāti nobalsojuši, lai šī obligātā sistēma ES tiktu ieviesta, vēlākais, līdz 2017.gada oktobrim.

Brisele norāda, ka «eCall» sistēmai ir potenciāls glābt 2500 cilvēku dzīvības gadā.

Deputātu pieņemtie noteikumi pieprasa ražotājiem no 2015.gada oktobra būt gataviem iebūvēt «eCall» ierīces jaunajos vieglo automašīnu un mikroautobusu modeļos. Tomēr, reaģējot uz ražotāju bažām, ka varētu nepietikt laika vajadzīgajai tehniskajai izstrādei un testēšanai, deputāti paredzēja iespēju šo termiņu pārcelt.

Paredzams, ka šī sistēma varētu paātrināt ārkārtas dienestu reaģēšanas laiku par 40% pilsētu reģionos un par 50% lauku reģionos.

Kritiķi gan pauž bažas, ka «eCall» varētu tikt ļaunprātīgi izmantota, lai izsekotu automašīnas kustību bez vadītāja atļaujas.

Tādējādi ES tagad vēlas ieviest «guļošu sistēmu», kas tiktu aktivizēta vien avārijas situācijā.

Jaunajai «eCall» sistēmai izmantos Eiropas vienoto neatliekamās palīdzības dienesta tālruņa līniju 112, autoavārijas gadījumā automātiski dodot ziņu dienestiem. Sistēma nosūtīs datus par transportlīdzekļa atrašanās vietu un ļaus glābējiem ātrāk nokļūt negadījumu vietās, tādējādi glābjot cilvēku dzīvības un mazinot traumu smagumu.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu