Glāzgova gatava silti uzņemt citplanētiešus (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Glāzgovas amatpersonas ir gatavas silti un draudzīgā gaisotnē uzņemt citplanētiešus, ja tādi kādreiz izlems apmeklēt pilsētu, vēsta «Orange News».

Ārpuszemes civilizāciju pārstāvju ierašanās gadījumā Glāzgovas amatpersonas ir apņēmušās rīkoties saskaņā ar starptautisku pieņemtu protokolu.

Šāda amatpersonu gatavība atklājusies, Glāzgovas pašvaldībai publiskojot sniegtās oficiālās atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem.

Dažādu sadzīviskāku jautājumu gūzmā atrodama arī kāda pilsētas iedzīvotāja vēlme uzzināt, kā oficiālās iestādes rīkosies citplanētiešu viesošanās gadījumā.

«Cilvēcei turpinot attīstīties un ceļojot tālāk uz zvaigznēm, mēs nešaubīgi piesaistīsim citu dzīvības formu uzmanību, lai arī kādas tās būtu. Es gribētu zināt, kādi pasākumi ir paredzēti mūsu nenovēršamā kontakta gadījumā,» jautā kāds Glāzgovas iedzīvotājs.

Atbildē Skotijas pilsētas pašvaldības informācijas dienesta vadītājs Kenets Mīčans skaidro, ka Glāzgova pieturēsies pie starptautiskiem līgumiem, kā 1967.gadā noslēgtais Ārējā izplatījuma līgums, un Starptautiskās Astronautikas akadēmijas komitejas izstrādātajiem protokoliem.

«Jāatzīmē, ka Glāzgova veido aptuveni 0,008% no pasaules populācijas, 0,00003% no Zemes virsmas un 0,00012% no sauszemes virsmas, » raksta Mīčans.

«Pamatojoties tīri uz statistiku, mēs domājam, ka nav ticams, ka citplanētieši, ja viņi tuvāko piecu gadu laikā nolaidīsies uz Zemes, kā pirmo nosēšanās vietu izraudzīsies Glāzgovu,» skaidro Mīčans.

«Glāzgova, protams, viesiem ir dzīvīga un aizraujoša pilsēta un tā saņēmusi augstu novērtējumu gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā. Mēs esam pārliecināti, ka [draudzīgi noskaņoti] citplanētieši gribētu iekļaut Glāzgovu savā ceļojumu plānā un mēs varam apliecināt, ka uzņemsim viņus silti un draudzīgā gaisotnē,» sola pašvaldības pārstāvji.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu