Globālajam viedtelefonu tirgum gatavojas pievienoties «Jolla» (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Globālo viedtelefonu tirgu šogad papildinās jauna ierīce ar nosaukumu «Jolla», kas atsevišķās Eiropas valstīs tiks pārdota par 399 eiro (280 latiem), vēsta laikraksts «Wall Street Journal».

«Jolla» radījuši bijušie «Nokia» vadītāji un programmatūras izstrādātāji, kuri Helsinkos izveidoja kompāniju «Jolla Ltd.» 2011.gadā, pēc tam kad tika pamests Somijas mobilo telefonu ražošanas gigants.

«Jolla» pārņēma «Meego» operētājsistēmu, kuru sākotnēji bija izstrādājuši tās bijušie darbinieki, un pārsauca to par «Sailfish».

Kompānijas plāni tirgū laist telefonu ar šo operētājsistēmu bijuši zināmi jau kopš pērnā gada vasaras, taču uzņēmums pirmdien potenciālajiem pircējiem sniedzis pirmo tālruņa prezentāciju un sākotnējās detaļas par tā specifikācijām.

«Sailfish» ir atvērta programmatūra, un tā var darbināt aplikācijas, kas izstrādātas «Android» operētājsistēmai, un ierīce atsevišķās Eiropas valstīs tiks atbalstīta ar jaunākās paaudzes jeb 4G mobilajiem sakariem.

Sīkāka marketinga informācija, tostarp par to, kur ierīci paredzēts laist tirdzniecībā, būs pieejama tuvāk datumam, kad tālrunis nonāks tirgū.

Analītiķi norāda, ka ar 399 eiro cenu «Jolla» tālrunis būs lētāks par augstākās kvalitātes «Nokia» un «Samsung» ierīcēm.

Tāpat «Jolla» būs aprīkots ar 4,5 collu lielu skārienjutīgu ekrānu un noņemamu aizmugurējo paneli, kas nodēvēts par «Otru pusi». Šī «Otra puse» tiek piedāvāta dažādās krāsās un operētājsistēma maina tās vidi un funkcionalitāti uz ekrāna atkarībā no uzliktā paneļa.

Ierīcei arī ir divkodolu process un astoņu megapikseļu kamera.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu