Gobzems: Latvijā dzīvo nabagu tauta

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijā vairs nekad nebūs tā dēvēto trekno gadu, intervijā žurnālam «Playboy» apgalvo advokāts Aldis Gobzems. Viņš vienlaikus arī atklāti paziņo, ka Latvijā dzīvo nabagu tauta, bagātu cilvēku šajā valstī ir maz.

Jautāts, vai Latvijā vēl kādreiz būt treknie gadi, Gobzems saka: «Nebūs. Tiešām nekad vairs nebūs. Katrā gadījumā krāsotājs nekad vairs nebrauks ar «Porsche». Ir pilnīgi skaidrs – Latvijā tā vairs nebūs».

Gomzems arī pauž pārliecību, ka Latvijā dzīvo nabagu tauta. «[..] Turīgā sabiedrībā jābūt izteiktam vidusslānim, bet mums tāda nav. Tā ir visa mūsu biznesa problēma, ka esam radījuši saskaitāmu turīgu cilvēku slāni. Vai 300 latu alga bez sociālajām garantijām liecina par vidusslāni? Latvijā noniecina visa veida bagātību[..].»

Advokāts arī neslēpj, ka, viņaprāt, politiķi Latvijā saņem pārāk niecīgu atalgojumu. «[..] Tā ir milzīga problēma, ka sabiedrības vēlmu dēļ par politiķiem kļūst cilvēki bez labas izglītības un labas pieredzes. Taču tas drīzāk ir laika jautājums, kam neizbēgami jāmainās. [..] Es zinu, ka tagad būšu ļoti nepopulārs, bet mūsu premjeram ir pārāk maza alga, lai būtu ticami, ka viņš darbu dara idejas vārdā. [..] valsts izdzīvos arī tad, ja premjers saņems 10 vai 20 tūkstošus latu mēnesī.»

Advokāts atzīst, ka kādreiz ir gatavs iesaistīties politikā. «Domāju, ka es būšu politikā. [..] Ja varu neņemsim mēs, to paņems kāds cits,» – tā advokāts.

Pilnu interviju ar Aldi Gobzemu lasiet «Playboy» jūlija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu