Godīgiem darbiniekiem ir sliktas karjeras izaugsmes iespējas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Patiesums un godīgums darba vietā neveicina karjeras izaugsmi, secinājuši britu pētnieki.

Savas patiesās dabas atklāšana partnerim un draugiem cilvēku padara laimīgāku, taču darba vidē patiesums nepalielinās izredzes kāpt pa karjeras kāpnēm.

Grīnvičas universitātes pētnieki analizēja 533 brīvprātīgo patiesas pašizpausmes līmeni, vērtējot cik viņi ir atvērti pret cilvēkiem, ar kuriem socializējas.

Rezultāti liecina, ka pētījuma dalībnieki visbiežāk patiesi ar saviem partneriem, kam seko draugi un pēc tam vecāki. Daudz retāk savu patieso dabu cilvēki atklāj darba kolēģiem.

Tie pētījuma dalībnieki, kas ir atklāti pret saviem partneriem, jutās labāk un bija daudz apmierinātāki ar dzīvi. Taču patiesums neuzlabo situāciju darbā.

«Pašpalīdzības guru sludina, ka laimes noslēpums ir «būt tādam, kāds tu esi» vai «paust savas patiesās jūtas», bet tas neattiecas uz darba vietu,» sacīja doktors Olivers Robinsons, kas vadīja pētījumu.

«Dažos apstākļos pieklājīgs smaids un taktiska paklusēšana ir daudz vērtīgāka jūsu labklājībai, nekā savu patieso domu paušana darba kolēģiem,» sacīja Robinsons.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu