Godinās ielas kaķu aprūpētājus (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nodibinājums «Dzīvnieku Drauga fonds» trešdien, 2.aprīlī, plkst.16.00 patversmes «Dzīvnieku Draugs» telpās Fr.Candera ielā 4 godinās ielas kaķu koloniju aprūpētājus - cilvēkus, kuri savā apkārtnē rūpējas par bezmāju kaķiem, darot to pareizi, atbildīgi un civilizēti, informēja Laura Karnīte, patversmes «Dzīvnieku draugs» sabiedrisko attiecību speciāliste.

«Dzīvnieku Drauga fonds» uzsver, ka pareiza un atbildīga ielas kaķu koloniju uzturēšana ir nozīmīga klaiņojošo dzīvnieku kontroles pasākumu daļa. Ja kaķu aprūpētāji nodrošina kaķu sterilizāciju, tā novēršot to skaita pieaugumu, uztur tīrību un kārtību barošanas vietās, ierīko kaķiem patvēruma vietas, kā arī rūpējas par slimo un savainoto dzīvnieku ārstēšanu, tas palīdz ierobežot klaiņojošo dzīvnieku skaitu, novērst infekcijas slimību izplatīšanos, glābj dzīvniekus no ciešanām un mazina sabiedrības nepatiku pret klaiņojošiem dzīvniekiem.

Tāpēc «Dzīvnieku Drauga fonds» vēlas pateikties koloniju aprūpētājiem, ar kuriem patversmei izveidojusies ilggadīga sadarbība. Šie «kaķu eņģeļi» ar savu brīvprātīgo darbu un rūpēm ir palīdzējuši simtiem bezpajumtes minču, ne tikai tos pabarojot, bet arī ārstējot, meklējot jaunas mājas tiem, kurus kāds izmetis uz ielas, ar pacietību un mīlestību pieradinot uz ielas dzimušus kaķēnus, lai mainītu viņu likteni un paglābtu viņus no bezpajumtnieku dzīves. Tas ir grūts, fiziski un psiholoģiski smags darbs, kuru apkārtējie nereti neizprot un nenovērtē, tāpēc Fonds sabiedrības vārdā vēlas šiem cilvēkiem pateikt paldies par viņu veikumu.

Šonedēļ Fondā arī aizsācies pavasara ielas kaķu sterilizācijas projekts, kas ilgs divas nedēļas un kura laikā plānots sterilizēt aptuveni 300 kaķus. Projektu finansiāli atbalsta Austrijas dzīvnieku aizsardzības organizācija «Vier Pfoten» un tā patronese ir Austrijas dzīvnieku tiesību aktīviste un bijušā Austrijas vēstnieka Lietuvā kundze Gudruna Kollere. Projektā piedalās pieredzes bagāti veterinārārsti no Rumānijas un Vācijas. Projektā iesaistīti arī Latvijas Lauksaimniecības universitātes studenti, kas projekta ietvaros, strādājot kā veterinārārstu asistenti, gūst pieredzi un izpratni par klaiņojošo kaķu kontroles metodēm un sterilizācijas specifiku.

«Dzīvnieku Drauga fonds» un sociālā veterinārā klīnika «Dzīvnieku Draugs» ielas kaķu sterilizācijas projektiem ir piesaistījusi līdzekļus no vairākiem avotiem, kas ļaus visa gada garumā sterilizēt vairākus simtus bezpajumtes kaķu. Finansējumu šim mērķim piešķīris gan Borisa un Ināras Teterevu fonds, gan Bridžitas Bordo fonds, gan jau minētā Austrijas organizācija «Vier Pfoten».

Arī pērn «Dzīvnieku Drauga fonds» ar vietējo un starptautisko mecenātu atbalstu īstenoja ielas kaķu un mazturīgo iedzīvotāju dzīvnieku sterilizācijas programmu. Tās ietvaros 2013.gadā tika sterilizēti vairāk nekā 500 kaķi un deviņi suņi.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu