Godināti dzīvības glābēji ceremonijā «Latvijas Gada varonis 2009»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdienas vakarā, 7. februārī, norisinājās LNT un «Tele2» rīkotā svinīgā ceremonija «Latvijas Gada varonis 2009», kuras laikā tika godināti cilvēki, kuri, riskējot ar pašu dārgāko – savu dzīvību, ir glābuši un dāvājuši citiem iespēju dzīvot.

Šogad «Latvijas Gada varoņa 2009» simbola – bezdelīgas – statuju saņēma astoņi patiešām varonīgi un drosmīgi cilvēki. Īpašu pateicību arī saņēma viena ļoti drosmīga sunīte - Konigina. Katram stāsta varonim – glābējam, bija savs patrons, kurš pasniedza balvu.

Pateicības «Latvijas Gada varonis 2009» saņēma:

  • Ivars Lauskis no Dobeles rajona Auces, par sava tēva un māsas izglābšanu no ugunsgrēka. Drosmīgajam puisim balvu pasniedza Katrīne Pasternaka.
  • Vienpadsmit gadīgais rīdzinieks Elvis Jēkabsons par dīķī ielūzušā klasesbiedra Manfreda izglābšanu. Bezdelīgas simbolu Elvis saņēma no sava patrona Haralda Burkovska.
  • Rīdziniece Elvīra Leleviča par savas kolēģes Kristīnes izpestīšanu no iesprostotas telpas, kad kādā zobārstniecības klīnikas pagrabā sprāga veci kara laika lādiņi. Varonīgā sieviete pateicību saņēma no «Tele2» valdes priekšsēdētāja Valda Vancoviča.
  • Guntis Holters un Andrejs Matisovs no Valmieras rajona Straupes, par makšķernieka izglābšanu, kurš, laivai apgāžoties, bija sapinies enkura auklā. Varonīgajiem glābējiem balvu pasniedza aktieris Intars Rešetins.
  • Rīdzinieks Dāvis Leišavnieks, kurš pašaizliedzīgi metās pārplūdušā pagraba veikaliņā un no noslīkšanas izglāba pārdevēju – Ilgu Rozīti. Balvu varonīgajam jaunietim pasniedza režisors Jānis Streičs.
  • Septiņgadīgais Renārs Mihailovs no Tukuma novada, bezdelīgu saņēma no basketbolistes Ditas Krumbergas - par sava brālēna, gadu vecā Daniela dzīvības izglābšanu.
  • Valsts prezidents Valdis Zatlers pasniedza «Latvijas Gada varonis 2009» balvu drosmīgajam glābējam Valdim Garančam no Madonas rajona, par purvā apmaldījušās Tamāras atrašanu.
  • Aktrise Rēzija Kalniņa pateicību «Gada varonis 2009» pasniedza kāda īpaša stāsta varonim – sunītei Koniginai no Ogres rajona, kura izglāba visu ģimeni no ugunsgrēka. Konigina varoņa simbola – bezdelīgas – vietā saņēma ādas kakla siksniņu ar īpašu gravējumu – «Latvijas Gada varonis 2009».
  • Elvīra Leleviča, kuras varonības stāsts «Tele2» komandu uzrunāja visvairāk, dāvānā saņēma 1000 Ls sarunām, jaunu mobilo telefonu un 500 Ls savu sapņu un mērķu īstenošanai. Savukārt visiem «Latvijas Gada varonis 2009» dalībniekiem «Tele2» pasniedza dāvanu kartes sarunām 100 Ls vērtībā.

Svinīgās ceremonijas laikā mūs visus priecēja arī muzikāli priekšnesumi, kuros uzstājās Linda Leen, Normunds Rutulis, Lauris Reinis un Aisha, Kārlis Būmeistars jeb Kaža, LNT šova «Dziedošās ģimenes» dalībnieki Riču ģimene, Kristīna Zaharova un grupa «Instrumenti».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu