Godmanis: «Parex» nevar pārdot par latu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bijušais premjerministrs, tagadējais Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis (LPP/LC) uzskata, ka «Parex banku» nedrīkst pārdot par vienu latu un ar zaudējumiem.

Godmanis piektdien žurnālistiem norādīja: viņš nepiekrīt izskanējušajām runām, ka banka jāpārdod kaut vai par latu vai par nulli, ciešot zaudējumus.

«Es nepiekrītu, ka tas būtu ekonomiski lietderīgi,» sacīja Godmanis.

Viņš neredz argumentus, kāpēc to darīt. Kādēļ lai valsts zaudētu ieguldītos 200 miljonus latu?

Bijušais premjers uzsver, ka, domājot par bankas pārdošanu un vispār pieņemot kādu lēmumu par bankas nākotni, jāskata ziņojumi par bankas darbību.

«Šādus paziņojumus — darām tā vai tā — nevar sniegt, ja nav ziņojumu,» viņš sacīja, piebilstot, ka nepiekrīt bankas pārdošanai ar zaudējumiem, jo tomēr tajā ieguldīti valsts līdzekļi.

Runājot par ierobežojumiem bankai, Godmanis atzina, ka atbalsta Latvijas Bankas nostāju, kas bankas pārņemšanas laikā uzstāja, lai «Parex» netiktu uzlikti nekādi ierobežojumi, jo tas novestu banku līdz maksātnespējai.

Lai gan toreiz vienprātība šajā jautājumā nav bijusi, svarīgi tomēr bijis panākt vienošanos starp valdību, Latvijas Banku un Finanšu un kapitāla tirgus komisiju.

Godmanis skaidroja, ka ierobežojumi bremzē naudas aizplūšanu no bankas, bet neaptur to.

«Lēmums tika pieņemts pareizi — lai nepieļautu maksātnespēju, mums bija svarīga Latvijas Bankas nostāja,» uzsvēra Godmanis.

Latvijas Bankas nostāja bijusi svarīga tāpēc, ka tas bija vienīgais finanšu avots, lai «Parex bankā» varētu iepludināt valsts naudu.

«Šeit nav nekādas intrigas. Es negribu nostādīt valdību pret Latvijas Banku vai pret Finanšu un kapitāla tirgus komisiju,» teica Godmanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu