«Goldingen Cinema» radīs Krilova «Leģendu par Jāni Tīdemani» un Hercoga «Neuzveicamo»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Brīvdabas kino «Goldingen Cinema» jūlija filmu programmu «Kuldīga uz lentas» noslēgs ar Pētera Krilova filmu «Leģenda par Jāni Tīdemani», kas būs skatāma 28. jūlijā 23:00 un vācu režisora Vernera Hercoga filmu «Invincible» («Neuzveicamais»), kas tiks demonstrēta svētdien, 29. jūlijā 22:30. 

  • Filmu studijas «Zalktis» video filma «Leģenda par Jāni Tīdemani» stāsta par Latvijas 30-to gadu mākslinieciskās bohēmas spožu zvaigzni – gleznotāju Jāni Tīdemani un viņa sarežģīto ģimenes dzīvi.

Kinokolāža - teatralizēts ceļojums laikā un telpā . Parīze. Rīga. Nabadzība. Atzinība un slava.

Filmas režisors - Pēteris Krilovs, operators - Aldis Šenbergs, scenārija autore - Tatjana Suta, mūzikas autors - Arturs Maskats. Galvenajās lomās: Tīdemanis - Jānis Elsts; Hanele - Indra Roga; Anastasija - Vita Vārpiņa. Filmas redzamas epizodes, kuru uzņemšanā 1997. gadā Kuldīgā piedalījās arī Kuldīgas amatierteātra aktieri.

  • Programmu noslēgs vācu režisora Vernera Hercoga (Werner Herzog) filma «Invincible» («Neuzveicamais»)

Filmas galvenais varonis Čiše Braidpāts ir ebrejs, un filmas sižets vēstī, kā Čiše trīsdesmitajos gados kļuvis par zvaigzni - Polijas mazpilsētas cīkstonis un stiprinieks uzaicināts uz Vāciju piedalīties toreiz slavenajā Hanusena šovā . Ebrejs Čiše no nacistiskās Vācijas nolēmis atgriezties dzimtajā pilsētā, lai brīdinātu par nacisma šausmām.

Filmas režisors - Verners Hercogs, Čiše Braidpāts - somu spēkavīrs Juka Ahula.

Uz filmas seansu Kuldīgā, lai tiktos ar skatītājiem, ieradīsies arī filmas galvenais mākslinieks Ulrihs Bergfelders.

NB! Filma tiks izrādīta angļu valodā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu