«Google» atsakās no pasvītrotām saitēm (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pasaulē lielākais meklēšanas dzinējs «Google» ir pārveidojis to, kā meklēšanas rezultātos izskatās hipersaites, novēroja biznesa portāls «Nozare.lv».

«Google», kas jau no 1996.gada ielasa tīmekļa lapas, lai tās attēlotu pārskatāmākos meklēšanas rezultātos, ir izmainījis to, kā ir redzamas saites, kas ved uz rezultātos uzrādītajām lapām. Informācijas tehnoloģiju portāls «The Verge» vēsta, ka šis «Google» solis nozīmē beigas konkrētai tīmekļa ērai, kas lielā mērā bija tekstā balstīta un kur visas saites tika attēlotas ar pasvītrotu tekstu zilā krāsā.

Pašlaik saites «Google» meklēšanas rezultātos attēlotas ar zilu tekstu, kam pasvītrojums parādās tikai, ja tekstam pieskaras ar kursoru. «Mēs palielinājām rezultātu virsrakstus, noņēmām līnijas un izlīdzinājām rindu augstumus,» norāda «Google» vadošais dizainers Džons Vailijs, «Tas paaugstina salasāmību, kā arī kopējo skatu padara daudz tīrāku». Lielāki virsraksti paaugstinājuši arī lietojamību, izmantojot skārienjutīgos ekrānus.

Šis jauninājums gan neesot tik krass kā tas, ko «Google» izmēģināja 2010.gadā, bet tas atzīmējot kompānijas 90.gadu dizaina beigas un lielāku pievēršanos pārnēsājamām viedierīcēm, norāda «The Verge.»

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu