«Google» misēklis izraisa sašutumu; kompānija spiesta atvainoties Vācijai (43)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Interneta tehnoloģiju uzņēmums «Google» piektdien atvainojies Vācijai par to, ka tā populārajā tīmekļa karšu vietnē vairākas stundas kāds Berlīnes laukums bijis nosaukts par Ādolfa Hitlera laukumu.

Patlaban nav īsti skaidrs, kā Berlīnes rietumdaļas Teodora Heisa laukums ceturtdien vakarā «Google» karšu lapā uz dažām stundām ticis pie nosaukuma, kāds tam bija no 1933. līdz 1947.gadam, sacīja «Google» Vācijas nodaļas preses pārstāve Lēna Vāgnere.

«Mums tika paziņots par maldīgu un nepiemērotu ielas nosaukumu «Google Maps» lapā, un mēs nekavējoties to izlabojām,» viņa sacīja. «Mēs atvainojamies par šo kļūdu.»

Laukums, kas atrodas nozīmīga rotācijas apļa centrā, pie fīrera vārda tika 1933.gadā. Tam bija paredzēta svarīga loma Berlīnes pārbūves plānā «Germania». Tā īstenošanas rezultātā Berlīnei bija jāpārtop par «pasaules galvaspilsētu».

Misēklis izraisījis sašutumu sociālajos tīklos un vācu medijos. Tā populārais tabloīds «Bild» savā publikācijā pieprasa: «Kā tas varēja notikt?»

«Google Maps» Vācijas kartes arī iepriekš tikušas uzlauztas. Tā slavenais Ķelnes doms reiz no tīmekļa kartēm bija pazudis pavisam.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu