«Google» paziņo par «Motorola Mobility» pārdošanu «Lenovo» (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV interneta gigants «Google» negaidīti paziņojis, ka pārdod 2012.gadā iegādāto mobilo telefonu un citu mobilo ierīču ražošanas struktūrvienību «Motorola Mobility» Ķīnas datoru ražotājam «Lenovo».

Šī darījuma summa veido 2,91 miljardu dolāru (2,1 miljardu eiro), lai arī «Google» par šo kompāniju pirms mazāk nekā diviem gadiem samaksāja 12,5 miljardus dolāru (9,2 miljardus eiro).

«Lenovo» plāno izmantot «Motorola Mobility» iegādi, lai izveidotu savu viedtelefonu ražošanas struktūrvienību, kas varētu palīdzēt kompensēt vājo personālo datoru biznesu.

Tomēr vienošanās paredz, ka «Google» paturēs savā īpašumā vairumu «Motorola Mobility» ienesīgo patentu, tostarp vienu, kas attiecas uz operētājsistēmu «Android».

Pēc šī darījuma īstenošanas «Lenovo» kļūs par pasaulē trešo lielāko viedtelefonu ražotāju aiz «Samsung» un «Apple».

Pavēstot par šo darījumu, «Lenovo» norādīja uz «Motorola Mobility» spēcīgo zīmolu, kas pēdējo gadu laikā ar «Google» palīdzību ticis atdzīvināts.

Pēdējo dažu nedēļu laikā šis jau ir otrs nozīmīgais darījums, ko īstenojis Ķīnas uzņēmums. Pagājušajā ceturtdienā «Lenovo» paziņoja, ka iegādāsies ASV informācijas tehnoloģiju kompānijas «International Business Machines Corp.» (IBM) serveru biznesu, tādējādi tam nodrošinot platformu, lai šajā sektorā konkurētu ar ASV gigantiem «Dell» un «Hewlett-Packard».

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu