Gorkšs: ja sāksim domāt par iekļūšanu premjerlīgā, sajuksim prātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Anglijas «Championship» līgas šā brīža trešā spēcīgākā kluba «Reading FC» un Latvijas izlases aizsargs Kaspars Gorkšs uzskata, ka spēlētājiem ir jākoncentrējas uz katru nākamo spēli un pagaidām nav jādomā par iekļūšanu premjerlīgā, jo pretējā gadījumā futbolisti vienkārši var sajukt prātā.

«Reading FC» pie uzvarām tikusi pēdējās septiņās turnīra spēlēs pēc kārtas, turklāt šajos mačos komanda ielaidusi tikai vienus vārtus, kas lielā mērā ir arī Gorkša nopelns, kurš pārliecinoši izkarojis komandas aizsardzības līdera pozīcijas un vairākos mačos pat bijis komandas kapteinis.

«Mēs koncentrēsimies tikai uz savu spēli un neskatīsimies, kā sokas konkurentiem. Domāsim par katru nākamo spēli un pēc tam redzēsim, kur tas mūs aizvedīs,» Gorkša teikto citē portāls «Getreading.co.uk».

«Šī līga ir traka. Ja mēs sāksim domāt par to, pie cik uzvarām vēl jātiek, lai iekļūtu premjerlīgā, var sajukt prātā,» uzskata Gorkšs, kurš laukumā šosezon devies 31 mačā - visos kopš pārcelšanās no premjerlīgas kluba Londonas «Queens Park Rangers» (QPR).

«Pēdējo pāris mēnešu laikā esam iemācījušies uzvarēt. It īpaši tas attiecas uz mačiem, kad ne viss mums padodas,» izcēla aizsargs, kurš jau pagājušajā sezonā kopā ar QPR komandu izcīnīja paaugstinājumu uz premjerlīgu. «Mūsu komandā droši vien ir vissmagāk strādājošie uzbrucēji līgā. Ikviens iesaistās divcīņās, kas mazliet atvieglo dzīvi arī mums, aizsargiem.»

Lai arī Gorkšs ir gandarīts par komandas sniegumu aizsardzībā, viņš atgādina, ka tikai izcīnītās uzvaras ir statistikas parametrs, kas jāņem vērā. «Uzvaras vienmēr runā pašas par sevi. Esmu viens no tiem, kuram palikšana «uz nulles» īpaši nerūp. Tāpat kā ar vārtu gūšanu aizsargam, tas ir bonuss. Visu tomēr izšķir uzvaras,» uzskata Gorkšs.

Kā ziņots, Gorkšs «Reading» komandai pievienojās pagājušā gada augustā. Ar aizsargu tika noslēgts līgums uz trim gadiem.

«Championship» turnīra kopvērtējumā Redingas klubs ar 63 punktiem 34 mačos ieņem trešo vietu. Pēc sezonas pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs premjerlīgā, bet komandas, kas ieņems 3. līdz 6. vietu, pārspēlēs sadalīs atlikušo ceļazīmi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu