Gorkšs: Nekas neliecina, ka klubs varētu ar mani nerēķināties

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas futbola izlases kapteinis Kaspars Gorkšs ir optimisma pilns nākamajā sezonā debitēt Anglijas premjerlīgas čempionātā un vēlas pārbaudīt savas spējas šajā līmenī, aizsargs atklājis intervijā laikrakstam «Diena».

Gorkša pārstāvētā «Reading FC» komanda šosezon triumfēja Anglijas otrās spēcīgākās līgas - «Championship» - turnīrā, tādējādi nodrošinot vietu nākamās sezonas premjerlīgas čempionātā.

Gorkšs «Reading» komandai pievienojās neilgi pēc sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas klubs Londonas «Queens Park Rangers» (QPR). Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā Gorkšs palīdzēja QPR sasniegt premjerlīgu, tomēr jaunās sezonas sākumā viņš komandai izrādījās lieks.

«Šobrīd klubā visi vēl ir vieglā eiforijā par šo sasniegumu, taču jau ir parakstīts viens jauns līgums. Cik zinu, klubs arī nākamajā sezonā pieturēsies pie savas transfēru politikas - pirkt kvalitatīvus spēlētājus, taču svarīgs faktors būs arī cilvēciskās īpašības,» izteicies Gorkšs. «Nevienam nav noslēpums, ka sezonas laikā mums bija lielisks komandas gars arī pēc zaudētām spēlēm. Varbūt tas izklausās pēc klišejas, bet godīgi varu teikt - tā patiešām bija. Varbūt mūsu komandā nebija labāko spēlētāju, taču kā komanda mēs noteikti bijām pelnījuši uzvarēt.»

«Man patiešām negribētos atkārtot šo danci vēlreiz,» savu vietu komandā arī nākamās sezonas kontekstā komentēja aizsargs. «Jūtu, ka esmu gatavs pārbaudīt sevi, spēlējot arī premjerlīgā. Katrā ziņā nekas neliecina, ka klubs ar mani varētu nerēķināties. Vadība plāno saglabāt komandas kodolu.»

«Pārnākot uz «Reading», treneris mani ņēma ar konkrētu nolūku - komanda ir ļoti jauna, tāpēc jāsakārto aizsardzība. Manī saskatīja tam nepieciešamās īpašības. Manam partnerim aizsardzībā ir knapi pāri 20 gadiem,» izcēla Gorkšs.

Gorkšs «Reading» komandas rindās aizvadītajā sezonā piedalījās 42 spēlēs, gūstot trīs vārtus. Pievienojoties «Reading», ar 30 gadus veco Gorkšu tika noslēgts līgums uz trim gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu