Gorkšs un «Reading» pietuvojas Anglijas premjerlīgai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ļoti svarīgu uzvaru Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - «Championship» - spēlē piektdien izcīnīja Latvijas izlases kapteiņa Kaspara Gorkša pārstāvētā «Reading» komanda, kas izbraukumā ar 3:1 (1:0) pieveica «Southampton FC» komandu.

Pateicoties šim panākumam, «Reading» futbolisti spēra ļoti platu soli pretī iekļūšanai premjerlīgas čempionātā, bet Gorkšs, kā jau ierasts, nospēlēja visas 90 minūtes.

Uzvarētāju komandas labā divus vārtus guva Adams le Fondre, bet reizi precīzi sita Džeisons Robertss. «Southampton» rindās vienīgo precīzo sitienu izpildīja Rikijs Lemberts.

Pēdējās 26 spēlēs tagad «Reading» izcīnījusi 21 uzvaru, reizi spēlējusi neizšķirti un četrās cīņās zaudējusi.

«Championship» turnīra kopvērtējumā Redingas klubs pēc piektdienas spēles ar 85 punktiem 43 mačos pakāpās uz pirmo vietu, kas sezonas beigās ļautu automātiski kvalificēties premjerlīgai, bet «Southampton» futbolisti ar 82 punktiem 43 spēlēs ieņem otro pozīciju. Trešajā vietā šobrīd ar 76 punktiem 42 spēlēs ir «West Ham United» futbolisti.

Pēc sezonas pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs premjerlīgā, bet komandas, kas ieņems 3. līdz 6. vietu, pārspēlēs sadalīs atlikušo ceļazīmi.

Lai automātiski iekļūtu premjerlīgā, «Reading» komandai atlikušajos trīs «Championship» turnīra mačos jātiek pie vismaz četriem punktiem.

Kā ziņots, Gorkšs «Reading» komandai pievienojās neilgi pēc šīs sezonas sākuma, kad viņu pārdeva premjerlīgas klubs Londonas «Queens Park Rangers» (QPR).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu