Grabuste 21. vietā pēc PČ pirmās dienas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sportiste Aiga Grabuste ieņem 21. vietu pēc pasaules vieglatlētikas čempionāta septiņcīņas sacensību pirmās dienas. Pirmajās četrās disciplīnās Latvijas rekordiste tikusi pie 3564 punktiem.

Sacensību sākumā 100 metru barjerskrējienu Grabuste veica 14,06 sekundēs, kas bija dalīts ceturtais sliktākais laiks starp visām skrējējām, nopelnot 970 punktus, bet sekojošajā augstlēkšanā viņa spēja pārvarēt 1,71 metra augstumā novietot latiņu, kas deva 867 punktus. Sliktāk augstlēkšanā startēja tikai trīs sportistes, kas pārlēca 1,68 metru augstai latiņai. Pēc divām disciplīnām Grabuste ar 1837 punktiem ieņēma pēdējo, 28. vietu.

Tomēr no pēdējās pozīcijas Grabuste izkāpa jau pēc lodes grūšanas, kad sasniedza rezultātu 14,46 metri, kas viņai bija labākais šosezon. Tas disciplīnas kopvērtējumā deva desmito vietu un 825 punktus.

Pirmās dienas pēdējā disciplīnā 200 metru skrējienā Grabuste ar 24,83 sekundēm ieņēma piekto vietu savā skrējienā, bet visas disciplīnas kopvērtējumā latviete bija 12. vietā ar 902 punktiem.

Tikmēr pārliecinošā līderpozīcijā pašlaik ar 4078 punktiem ir slavenā pasaules un Eiropas čempione Džesika Enisa no Lielbritānijas, kura tuvāko sekotāju, krievieti Tatjanu Černovu, apsteidz par 151 punktu.

Septiņcīņas sacensības otrdien turpināsies ar tāllēkšanu, šķēpmešanu un 800 metru skrējienu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu