Grabustei 13. vieta pasaules čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

Latvijas daudzcīņniece Aiga Grabuste pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas norisinās Berlīnē, pēc septiņcīņas sacensību pēdējās disciplīnas - 800 metru skrējiena - svētdien sacensības noslēdza 13. vietā.

Grabuste pēdējo distanci veica divās minūtēs un 17,43 sekundēs, paliekot savā skrējienā pēdējā, sestajā vietā, kas disciplīnas summā deva 859 punktus, bet starp visām dalībniecēm tas bija 21.labākais rezultāts.

Septiņu disciplīnu summā Grabuste nopelnīja 6033 punktus, ceturto reizi karjerā pārsniedzot 6000 punktu robežu.

Sacensībās uzvarēja Džesika Enisa no Lielbritānijas, kas kopā nopelnīja 6731 punktu, sasniedzot šosezon labāko rezultātu pasaulē. Otro vietu izcīnīja Dženifera Ozera no Vācijas, bet trešā palika poliete Kamila Čudzika.

Svētdien aizvadītajā tāllēkšanas disciplīnā latviete aizlēca 6,40 metrus tālu, uzrādot sesto labāko rezultātu un kopvērtējumā pakāpjoties uz 12. vietu, bet pēc šķēpa mešanā sasniegtajiem 43,52 metriem Grabuste saglabāja 12. vietu.

pēc sestdienas četrām disciplīnām Latvijas daudzcīņniece bija 17. vietā

Jau ziņots, ka pirms nepilna mēneša Grabuste uzvarēja Eiropas U-23 čempionātā, labojot Latvijas rekordu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu