Grāmata atklāj, cik nežēlīga un izvirtusi bija Breivīka māte (48)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Norvēģu masu slepkavas Andersa Breivīka māte savā dēlā jau kopš bērnības saskatīja nežēlīgu cilvēku, nevis mazu bērnu, liecina psihiatru secinājumi, kas pirmo reizi publiskoti grāmatā par nežēlīgo slaktiņu.

«Viņa Andersā saskatīja nežēlīgu pieaugušu cilvēku, lai gan viņš bija vienkārši mazs zēns» raksta grāmatas «Norvēģija traģēdija» autors Aigs Borgrevinks. «Viņa [māte] baidījās, ka viņš sagādās cilvēkiem ciešanas,» turpina viņa.

Grāmatā publicētā, bet iepriekš publiski nezināmā informācija, liecina, ka jau zīdaiņa vecumā Anderss bijis «agresīvs un hiperaktīvs», bet laikā, kad bērns kļuva četrus gadus vecs, sieviete bērnu iekaustīja un, acīs skatoties, vēlēja viņam drīzu nāvi.

«Anderss un viņa māte guļ vienā gultā un starp viņiem ir ciešs fizisks kontakts,» teikts Norvēģijas bērnu un pusaudžu psihiatrijas centra psihologu atskaitē. Šajā centrā Breivīks un viņa māte pavadīja vairākas nedēļas 1983.gadā.

Tāpat saglabājušās arī kaimiņu liecības, kurās teikts, ka Breivīka mājās vienmēr bijuši skaļi skandāli, bet māte nereti savu bērnu acu priekšā nodarbojās ar seksu ar dažādiem mīļākajiem.

Jaunā grāmata jau izpelnījusies asu kritiku Norvēģijā. Daudzi uzskata, ka autoram nebija tiesību publicēt informāciju no psihologu atskaitēm.

Pats grāmatas autors gan uzsver: atskaitēs tika rosināts Andersu no mātes šķirt, lai izvairītos no vēl smagākas psihopataloģijas. Taču šī prasība tika ignorēta.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu