«Grammy» nominanti Rendija Krauforde un Džo Sampls atkal uzstāsies Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī muzikālā savienība, kas jau vairāk kā 30 gadus valdzina klausītājus visā pasaulē, atkārtoti dāvās neaizmirstamu emocionālo piedzīvojumu Rīgas publikai. Niansēti samtainās balss īpašniece Rendija Krauforde (Randy Crawford) un leģendārais klavierspēles virtuozs un komponists Džo Sampls (Joe Sample) ar savu trio jau otro reizi pagodinās vietējos džeza mūzikas baudītājus 14. novembrī uzstājoties Kongresu namā.

Abu izcilo mākslinieku sadarbība sākas 70. gadu beigās, kad Džo Sampls uzaicina jauno dziedātāju kopā ar grupu «The Crusaders» izpildīt īpaši viņas balsij rakstīto «Street Life» – dziesma strauji iekaro ASV džeza topa virsotni un noturas tur divdesmit nedēļu. Sadarbība turpinās un 2006.gadā klājā nāk abu kopdarbs «Feeling Good», kas ieņem ASV džeza topa 3. pozīciju un kļūst par prelūdiju albumam «No Regrets», kas 2010.gadā tiek nominēts «Grammy» balvai kā viens no labākajiem džeza vokāla albumiem. Tajā skan brīvi plūstošos ritmos ieturēta mūzika, kuras dominantes ir Džo Sampla virtuozā klavierspēle ar atturīgi elegantām improvizācijām un Rendijas apbrīnojamais vokāls ar raksturīgo frāzējuma manieri.

Zīmīgi, ka savas garās karjeras laikā Sampls ir strādājis ar daudziem izciliem vokālistiem – Tinu Tērneri, Mārvinu Geju, Džo Kokeru, Bilu Vizersu u.c., - taču ideālo dziedātāju viņš atradis māksliniecē, kuras pirmos profesionālos soļus savulaik pats atbalstījis. «Man nekad nav patikuši [dziedātāji] kliedzēji. Dziedātāji, ko es cienu – Džonijs Kešs, Nets Kings Kouls, Frenks Sinatra – tekstu iemieso, saglabā to tīru un skaidru tā, ka tev mati ceļas stāvus – pašas dziesmas dēļ, nevis tāpēc, ka dziedātājs ar to visādi iztaisās. Kraufordei šī spēja ir piemitusi vienmēr. [..] Rendijas balss ir nacionāls dārgums, tādēļ es negribu to izniekot dziesmās, kas nav tā vērtas.»

Pēdējos gados Džo Sampls un Rendija Krauforde bauda savas ilgi briedušās radošās savienības augļus – dodas kopīgās turnejās, uzstājas pasaules prestižākajos džeza festivālos un uzklausa sajūsminātas atsauksmes. Rendija Krauforde: «Ar mani nekad nav gadījies nekas īsti slikts – man ik dienu ir iemesls būt pateicīgai. Iespēja uzstāties skaistās zālēs visā pasaulē un ar savu dziedāšanu darīt cilvēkus laimīgus man ļauj justies priviliģētai.»

  • Biļetes nopērkamas «bilesuparadize.lv», kā arī «Biļešu Paradīzes» tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Koncertu organizē koncertaģentūra «LiveFest». «livefest.lv» - mūzika pieaugušajiem!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu