Grasmanis kūdījis Ivanova sievu prasīt lielāku mantas daļu šķiršanās gadījumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Viens no zobārstniecības klīnikas «Elladent» īpašnieces Ellas Ivanovas slepkavības lietā aizturētajiem — viņas vīrs, daudzfunkcionālās halles «Arēna «Rīga»» līdzīpašnieks Igors Ivanovs — tiešām draudējis koncertaģentūras «Queen Of Stage» direktoram Ojāram Grasmanim, trešdien, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo laikraksts «Vesti Segodna».

Ivanovs bijis ļoti neapmierināts ar to, ka Grasmanis uzkūdījis viņa sievu prasīt lielāku mantas daļu šķiršanās gadījumā.

Kā raksta «Vesti Segodna», laikā, kad Grasmanis sācis kopdzīvi ar nu jau nogalināto uzņēmēju, arī Ivanovs dzīvojis kopā ar citu sievieti. Ivanovu šķiršanās bijusi mierīga, un viņi gatavojuši dokumentus laulības oficiālai pārtraukšanai. Tomēr Grasmanis sakūdījis Ivanovu nepiekrist laulības šķiršanai ar vīra nosacījumiem un pieprasīt lielāku mantas daļu.

Laulāto sarunas laikā Ivanovs uzzinājis Grasmaņa vārdu un kļuvis nikns par viņa rīcību. «Arēnas «Rīga»» līdzīpašnieks uzaicinājis koncertaģentūras vadītāju uz sarunu, kas atgādinājusi itāliešu mafijas filmas sižetu. Tikšanās laikā Ivanovs uz galda nometis lodi un paprasījis: «Tu saproti, ko tas nozīmē? Vēl viens tāds padoms, un viss būs ļoti nopietni!» Pēc tam Grasmani piekāvuši nezināmi cilvēki un viņš devies uz policiju, kur pastāstījis par saņemtajiem draudiem. Nedēļu pēc abu uzņēmēju sarunas nogalināta Ivanova.

Kā ziņots, pieci Ivanovas slepkavības lietā aizturētie vīrieši, arī viņas vīrs, visticamāk, ir saistīti ar iepriekšējos gados izdarītām pasūtījuma slepkavībām, kas sabiedrībā izraisījušas plašu rezonansi, žurnālistiem atzina Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kriminālpolicijas priekšnieks Ints Ķuzis. Viņš gan attiecās pagaidām konkretizēt, ar kurām slepkavībām šīs personas varētu būt saistītas, vien piebilstot: «Man liekas, ka ar visām skaļajām slepkavībām.»

Norādot uz lielo darba apjomu un dažādajiem iemesliem, kuru dēļ iepriekš nav izdevies pierādīt, ka šīs personas pastrādājušas noziegumus, Ķuzis uzsvēra nepieciešamību visām tiesībsargājošajām institūcijām strādāt vienotā izpratnē un ar vienotu mērķi, lai savāktu pietiekami daudz pierādījumu apsūdzību celšanai.

Kā ziņots, Ivanovs plašsaziņas līdzekļu uzmanību iepriekš izpelnījies saistībā ar daudzām «skaļām» slepkavībām, arī vairāku spirta uzņēmēju un Valsts ieņēmuma dienesta Ludzas nodaļas priekšnieka Vjačeslava Liscova nogalināšanu.

1998. gadā stomatoloģiskajā kabinetā tika nošauts zobārsts Andrejs Mosins, kas iepriekš strādāja «Elladent».

Deviņdesmitajos gados tika nogalināti trīs uzņēmēji, kuri kopā ar Ivanovu bija iesaistīti tirdzniecības centra «Europe Center» (tagadējais «Mols») izveidē: Igors Conda, Aleksandrs Naumovs, Valērijs Ļihačovs. Smagi ievainots tika Condas slepkavības liecinieks Konstantīns Skripajs. Vēlāk arī viņš tika nogalināts.

Piecus gadus vēlāk — 2001. gadā — pret Ivanovu un diviem viņa bijušajiem kolēģiem no milicijas laikiem Mihailu Saifuļinu un Juriju Kreslovu tika vērstas aizdomas par saistību ar spirta biznesā iesaistīto Daiņa Peimaņa un Arņa Šķestera slepkavībām un Māra Millera slepkavības mēģinājumu. Tomēr nevienam no viņiem oficiālās apsūdzības netika izvirzītas.

Neoficiāla informācija liecina, ka Ivanovs sniedzis liecības arī saistībā ar Liscova slepkavību.

Uz jautājumu, vai starp aizturētajām personām ir arī Ivanova miesassargs Arvīds Vilcāns, kas līdz šim tika uzskatīts par vienīgo Ivanovas slepkavības liecinieku, Ķuzis atbildēja: «Iespējams.» Advokāts Guntars Antoms aģentūrai LETA apstiprināja, ka Vilcāns ir aizturēts.

Ķuzis sacīja, ka visi pieci pirmdien aizturētie ir savstarpēji pazīstami, viņi bijuši arī pazīstami Ivanovai. Visas šīs personas «dažādos laikos ir atradušās policijas redzeslokā». Visi pieci aizturētie ir Latvijas pilsoņi.

Pēc Ķuža teiktā, jau iepriekš aizturētais Ludvigs Antonovs ir šo slepkavību izdarījis, un tam esot savākti pietiekami daudz pierādījumu. Policija arī atradusi divus slepkavības ieročus.

Patlaban policija kā galveno Ivanovas slepkavības versiju izvirzījusi saistību ar noslepkavotās uzņēmējdarbību, taču tiek izmeklēta arī papildu versija par slepkavību personisku motīvu dēļ.

Ķuzis teica, ka Ivanovam pagaidām lietā tiek inkriminēta draudu izteikšana un huligānisms. Kriminālpolicijas šefs netieši apstiprināja, ka Ivanovs draudējis Grasmanim, kam bija romantiskas attiecības ar nogalināto.

Kā ziņots, Ivanovi bija sagatavojuši šķiršanās dokumentus.

Tieši Grasmanis vēl pirms slepkavības policiju informējis par izteiktajiem draudiem. Ivanovam un Grasmanim bijusi asa vārdu pārmaiņa un pēc tam Grasmanis gandrīz piekauts. Tieši pēc šiem notikumiem viņš vērsies policijā. Patlaban Grasmanis izīrējis savu Rīgas dzīvokli, bet pats, visticamāk, devies uz ārzemēm, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

LETA jau ziņoja, ka Ivanova tika nogalināta ar pieciem šāvieniem naktī uz 7. janvāri Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē, savas privātmājas pagalmā.

Likumsargi dažas stundas pēc slepkavības vairāku kilometru attālumā no nozieguma vietas, sekojot pa sniegā atstātajām pēdām, aizturēja 1957. gadā dzimušo Antonovu. Viņš patlaban atrodas apcietinājumā.

Slepkavības vakarā Vilcāns aizveda I. Ivanovu uz lidostu, no kurienes viņš devās uz Krieviju. Neilgi pēc tam lidostā šoferis sagaidīja E. Ivanovu ar abām meitām, kuras atgriezās no ārzemēm, un aizveda viņas uz mājām. Pēc tam sieviete tika noslepkavota.

Ivanovas slepkavības naktī viņas mājā mītošie suņi — Kaukāza aitu suns un rotveilers — ar kādu, visticamāk, ēdienam piejauktu ķīmisku vielu bijuši aizmidzināti, vēstīja laikraksts «Čas». Kā atzīmēja laikraksts, tas liecina, ka slepkavība varētu būt plānota ilgi un rūpīgi, turklāt slepkavības organizētāji labi pazinuši upura dzīvesvietu, par ko liecinot arī fakts, ka pirms slepkavības tikusi atslēgta īpašuma apsardzes signalizācija.

Ivanovs iepriekš presē izteicies: ja pats būtu plānojis nogalināt savu sievu, nekad to nedarītu bērnu klātbūtnē. «Es taču līdz minūtei zināju katru sievas soli un būtu izvēlējies labāku brīdi,» intervijā «Čas» skaidrojis uzņēmējs.

Viņš paudis viedokli, ka slepkavība varētu būt saistība ar ievērojamas naudas summas zādzību no mājā esošā seifa. Tostarp Ivanovs izteicis aizdomas, ka vainojams Grasmanis, jo viņš esot bijis lielos parādos — «bankām un privātpersonām vairāk nekā par miljonu latu, cik zinu».

Ivanovs vienmēr noraidījis aizdomas par kriminālo pagātni. Intervijā laikrakstam «Dienas Bizness» uzņēmējs savulaik uzsvēra, ka neesot saņēmis nekādas pretenzijas no drošības dienestiem. «Nekāda kriminālā vajāšana pret mani nav bijusi un nav,» sacīja Ivanovs.

Ivanova pārstāvju sagatavotajā informācijā norādīts, ka nekustamo īpašumu jomā viņš darbojas kopš 1993. gada, bijis viens no AS «Rīgas nekustamais īpašums» dibinātājiem. Deviņdesmito gadu sākumā esot nodarbojies ar mazuta piegādēm Latvijai un Baltkrievijai.

Ivanovam pieder 35% SIA «Arēna «Rīga»» kapitāldaļu. Vēl 25% daļu pieder Genādijam Bondarikam, 10% — Jeļenai Bondarikai, bet 30% — SIA «Arena Invest», kuras īpašniece ir Kiprā reģistrētā un Rema Razuma vadītā kompānija «Grantox Consult Limited».

Uzņēmumu reģistra apkalpojošās firmas «Lursoft» informācija liecina, ka Ivanovam pieder arī 21,62% SIA «Mangaļsalas nams» daļu un 49% SIA «Būvikom» daļu. Viņš bijis arī Latvijas Amatieru bodibildinga asociācijas dibinātājs.

«Būvikom» viņa partneri ir Latvijas iedzīvotāji Jevgenijs Livšics ar 36% daļu un Vitālijs Mamedovs ar 5% daļu, kā arī Igors Klimenko un Valentins Šnabeļ katrs ar 5% daļu. Savukārt «Mangaļsalas nama» līdzīpašnieki ir arī Krievijas iedzīvotājs Andrejs Soboļevs ar 30,01% daļu, Latvijas iedzīvotāji Oļegs Demjanovs un Genadijs Bondariks katrs ar 21,62% daļu un Antra Antoma ar 5,14% daļu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu