Graudu batoniņu veselīgums ir mīts (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/adit_w/

Par veselīgiem uzskatītie graudu batoniņi patiesībā satur ļoti lielu daudzumu tauku un cukura, atklāts Lielbritānijā veiktā pētījumā.

Patērētāju aizsardzības grupas «Which?» veiktā pētījumā analizēts 30 graudu batoniņu saturs, un tikai vienā no tiem nav bijis augsts cukura daudzums.

Vairāk nekā pusē jeb 16 no pārbaudītajiem batoniņiem cukura daudzums pārsniedza 30%, turklāt «Nutri-Grain Elevenses» batoniņš saturēja gandrīz četras tējkarotes jeb 18 gramus cukura, kas veido 20% no dienas rekomendētā cukura daudzuma.

Savukārt batoniņa «Tracker Roasted Nut» saturā trešo daļu veido tauki. Kaut arī daļu taukvielu veido rieksti, batoniņam pievienota arī augu eļļa un neveselīgie cietinātie tauki.

Batoniņš «Monster Puffs», kas tiek reklamēts kā bērniem piemērota uzkoda un lieliska pusdienu maltīte, satur 43,5% cukura, atklājies pētījumā.

Seši no septiņiem bērniem paredzēti batoniņi saturēja arī augstu piesātināto tauku daudzumu.

Vienīgais pētījumā apskatītais musli batoniņš, kas nesaturēja papildus pievienotu cukuru, bija «Nakd Apple Pie», savukārt «Weetabix Oaty Strawberry Crusher» atzīts par veselīgāko izvēli bērniem.

«Cilvēki bieži vien izvēlas graudu batoniņus, uzskatot, ka tie ir veselīgāki nekā šokolāde vai cepumi, bet mūsu pētījums apliecina, ka tas ir mīts,» norādīja «Which?» izpilddirektors Ričards Loids.

«Augstais cukura un piesātināto tauku līmenis liecina, ka šiem produktiem vajadzētu atrasties starp saldumiem un tos nevar reklamēt kā veselīgu ēdienu,» sacīja Loids.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu