Graustus Viskaļu ielā nojauks vai sakārtos piespiedu kārtā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Dzīvojamā māja un garāža Rīgā, Viskaļu ielā 4, un divstāvu dzīvojamā māja ar 35 dzīvokļiem Viskaļu ielā 16A tiks nojauktas vai sakārtotas piespiedu kārtā, šādu Rīgas domes lēmumprojektu akceptējusi Pilsētas īpašuma komiteja.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, ēkas Viskaļu ielā 4 ilgstoši netiek apsaimniekotas, atrodas avārijas stāvoklī, pussagruvušas, tās degradē Rīgas pilsētas ainavu un rada apdraudējumu sabiedriskajai drošībai. To īpašniekam divu nedēļu laikā jānožogo ēkām piekrītošā teritorija, jānoslēdz logu un durvju ailes un jāiesniedz Rīgas pilsētas būvvaldē plānošanas un arhitektūras uzdevuma pieprasījums.

Tāpat šīs ēkas īpašniekam viena mēneša laikā jāizstrādā nepieciešamā dokumentācija un jāuzsāk ēku demontāžas darbi, kuri pabeidzami ne vēlāk kā četru mēnešu laikā.

Arī ēka Viskaļu ielā 16A ilgstoši netiek apsaimniekota, atrodas avārijas stāvoklī, ēkas daļai ir izdedzis jumts. Turklāt ēka atrodas pie ielas, pa kuru notiek transporta satiksme un gājēju kustība, kā arī tajā divos dzīvokļos mitinās cilvēki, kas rada paaugstinātu risku drošībai.

Īpašniekiem divu mēnešu laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas jānoslēdz ēkas logi, durvis, nepieciešamības gadījumā jāizbūvē ap ēku žogs, triju mēnešu jāiesniedz Rīgas pilsētas Būvvaldē iesniegums par būves nojaukšanas uzdevuma vai plānošanas un arhitektūras uzdevuma izsniegšanu ēkas renovācijai vai rekonstrukcijai, tā lēmusi komiteja.

Ēkas nojaukšanas gadījumā nepieciešamā dokumentācija jāizstrādā un demontāžas darbi jāpabeidz septiņu mēnešu laikā, renovācijas vai rekonstrukcijas gadījumā - četru mēnešu laikā ir jāpabeidz ēkas konservācija, bet 12 mēnešu laikā ir jāpabeidz nepieciešamās dokumentācijas izstrāde, jāizņem būvatļauja un jāuzsāk ēkas renovācijas vai rekonstrukcijas darbi, kuri pabeidzami triju gadu laikā.

Ja kāds no šiem termiņiem netiks ievērots, attiecīgie darbi Viskaļu ielā 4 un Viskaļu ielā 16A tiks veikti par Rīgas domes līdzekļiem, izdevumus piedzenot no ēku īpašniekiem.

Gada laikā, kopš pašvaldība ir sākusi aktīvu cīņu ar graustiem, ir pilnībā pabeigta 24 pašvaldības objektu demontāža, izpildes procesā atrodas 12. Sakārtoti 40 privātīpašumā esošie objekti - 21 A kategorijas, 15 B kategorijas, divi C un divi D kategorijas. Visu pārējo graustu īpašniekiem nosūtīti brīdinājumi. Pēc lēmuma par piespiedu sakārtošanu ir sakārtoti seši A kategorijas un divi B kategorijas grausti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu