Grautiņi Stokholmā: sadedzinātas 100 automašīnas (134)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:AFP/Scanpix

Nekārtībās, kas svētdien vakarā izraisījušās Husbijā Stokholmas ziemeļos, sadedzinātas vismaz 100 automašīnas, bet policisti apmētāti ar akmeņiem.

Protestus izraisījis pagājušajā nedēļā noticis incidents, kad policisti nošāvusi kādu ar mačeti bruņotu vīrieti.

«Plkst.22 mēs nosūtījām darbiniekus uz kādu adresi Husbijā,» laikrakstam «Dagens Nyheter» skaidroja Stokholmas policijas pārstāvis Lāšs Bistrems.

«Mani kolēģi sastapa jauniešus, kas viņus apmētāja ar akmeņiem. Tam sekoja pāris vardarbīgu incidentu un nopietni postījumi,» paskaidroja amatpersona.

Nekārtības sākušās, kad jaunieši Husbijā aizdedzinājuši vairākas automašīnas. Šajā apvidū degušas vairāk nekā 100 automašīnu, pastāstīja aculiecinieki.

Uguns tajā pašā apkaimē pielaista arī kādai garāžai, un rezultātā tika evakuēts daudzdzīvokļu nams. Palīdzība sniegta aptuveni 50 iedzīvotājiem, viņiem patvērums nodrošināts autobusos.

Vietējais iepirkšanās centrs ticis izdemolēts, kautiņā savainoti trīs policisti.

Nekārtībās piedalījušies 50-60 jauniešu, norādīja policija. Kopumā operācijās, kas uzsāktas saistībā ar nekārtībām, tikuši iesaistīti 40 ārkārtas dienestu darbinieki - policisti un ugunsdzēsēji.

Protesti sākušies, reaģējot uz pagājušo pirmdien notikušo incidentu, kad policisti Husbijā nošāvuši kādu 69 vecu vīru, kurš likumsargiem draudējis ar mačeti, zināja teikt jaunatnes organizācijā «Megafonen».

«Mēs saprotam, ka cilvēki šādi reaģē,» sacīja «Megafonen» pārstāvis Rami al Hamisi.

Miers iestājies tikai ap plkst.5.30. Pagaidām policija nevienu arestējusi.

«Mēs neesam veikuši nevienu arestu, bet mēs mēģināsim tos veikt dienas laikā. Mēs pētīsim drošības dienestu kameru ierakstus un runāsim ar lieciniekiem, lai varētu spert juridiskus soļus pret cilvēkiem, kas ir vainīgi šajos noziegumos,» skaidroja Bistrems.

Komentāri (134)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu